Lüks otomobil üreticisi BMW, bu zamana dek eşi benzeri görülmemiş bir “özellik kiralama” uygulamasını hayata geçirmeye hazırlanıyor. Buna göre fabrika çıkışı arabalarda donanımı var olan, ancak özelliğin bulunduğu paketin satın alınmamış olması nedeniyle devre dışı bırakılan sürüş yardımcısı asistanı ve konfor odaklı teknolojiler ücreti ödendikten sonra aktif hale getirilebilecek.

Buna göre tıpkı cep telefonundan Spotify veya Netflix’e abone olur gibi, BMW sahipleri de bu özellikleri aylık veya senelik olarak satın alabilecekler.

BMW ConnectedDrive Store adını taşıyan bu yeni özellik mağazası, bahsi geçen özellikleri test etme imkânı da sunacak. Fabrika çıkışlı arabada mevcut bulunan ancak kullanılamayan koltuk ısıtma, gelişmiş hız sabitleme sistemi gibi özellikler bu sayede kullanılabilecek.

Aslına bakılırsa bu hareket Bavyeralı otomobil üreticisi için pek de yeni bir şey sayılmaz. Satın alım işlemi gerçekleştirildikten sonra müşterilere yükseltme seçenekleri sunan BMW, Adaptif M Süspansiyon ve gelişmiş hız sabitleme sistemlerini ücreti mukabilinde erişime açıyordu zaten.

Mesela 12 aylık gerçek zamanlı trafik güncellemeleri 50 dolara satın alınabiliyor. 15 aylık trafik kamera uyarıları ise 25 dolara mal oluyor. Ancak yeni hayata geçirilen uygulama mağazası ile bu seçenekler genişletilecek ve müşterilerin yetkili servislere gitme zorunluluğu ortadan kaldırılacak. Daha esnek bir altyapıya geçiş yapıldığını söyleyebiliriz yani.

İşin güzel tarafı BMW, yeni özellikleri satın almadan önce test etmek isteyenler için tam 3 aylık deneme süreci sunacak. Bu da güzel bir jest olmuş.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version