ABD‘li otomobil üreticisi Chevrolet, elektrikli araba modeli Volt’un 2019 versiyonunda bir önceki jenerasyona kıyasla önemli iyileştirmelere imza attı. Bahsi geçen bu iyileştirmelerin çoğu kaputun altında gerçekleştirildi. Göze çarpan en önemli yenilik ise yeni 7.2 kW şarj sistemi oldu. Bu sistemle Volt sahipleri, araçlarının bataryasını 85 kilometre boyunca yetecek şekilde sadece 2.3 saatte şarj edebiliyorlar. Tabii bunun için 240 voltluk Level 2 çıkışa sahip bir şarj istasyonuna ihtiyaç var.

Bir önceki modelde bu menzile ulaşabilmek için 3.6 kW‘lık sistem kullanılıyordu ve 4.5 saat gerekliydi. Ancak bu yeni sistem sadece Volt Premier modelinde standart olarak sunulacak. Volt LT‘de ise opsiyonel olarak sunulacak, bu paketi satın almayan müşteriler 3.5 kW‘lık sistemi kullanmaya devam edecekler.

Güç yönetimi özelliği geldi

2019 model Chevy Volt’taki bir diğer yeni özellik ise güç yönetimi alanında hayata geçirildi. “Düşük” adı verilen sürüş modu aktif hale getirildiğinde arabanın daha az batarya harcaması mümkün hale geliyor. Keza araç artık -10 dereceye kadar hava soğukluğunda dahi elektrikli olarak çalışmaya devam edebiliyor.

Yeni Volt’taki diğer ufak değişiklikler arasında ise Pasifik Metalik Mavisi adı verilen yeni bir renk seçeneğinin sunulması da yer alıyor. 6 yöne doğru hareket ettirilebilen yeni sürücü koltuğu Volt Premier‘de standart, Volt LT‘de ise opsiyonel.

Şu aşamada fiyat listesi ve teknik donanım özellikleri paylaşılmış değil. Ancak sonbahar aylarına doğru detaylı bilgilendirmenin yapılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version