2019 model Toyota Corolla, dünya prömiyerini geçtiğimiz hafta ABD’nin New York şehrinde düzenlenen otomobil fuarında yaptı. Bu küçük hatchback modelinin içinde ufak bazı sürpriz özellikler de yer aldı. Apple’ın CarPlay ve Amazon’un Alexa desteği, bu sürprizlerin başında geliyor.

İlk kez Avalon’la geldi

Hatırlanacağı üzere Toyota, ilk kez 2019 model Avalon’da CarPlay desteğini müşterilerine sunmaya başladı. Avalon’u bir kilometre taşı olarak kabul eden Japon otomotiv devi, bu tarihe dek CarPlay ve Android Auto yazılımlarını modellerine dahil etmemekte ısrarcı davranmasıyla biliniyordu.

Ford’dan yazılım alındı

Hatta 2015 yılında Toyota, kendi bünyesinde geliştirdiği özel işletim sistemini kullanmaya başlamıştı. 2016 yılında ise şirket ne Apple’ın, ne de Google’ın yazılımını kullanmak yerine gidip rakibi Ford‘un SmartDeviceLink işletim sistemini tercih etmeye başladı.

Şimdilerdeyse otomotiv devi büyük bir adım atarak hem CarPlay, hem de Alexa‘nın standart özelliklerini Corolla’ya dahil etme kararı aldı. Ancak Toyota’nın diğer yeni modellerine de Android Auto yazılımını yükleyip yüklemeyeceği şu aşamada bilinmiyor.

Kablosuz şarj desteğiyle geliyor

Toyota’nın Entune 3.0 isimli araç içi eğlence sisteminin kurulu bulunduğu yeni Corolla, 8 inçlik dokunmatik ekranla geliyor. USB 2.0 çıkışı ve eller serbest çağrı kabul etme özelliklerini barındıran cihaz, Bluetooth ve Qi kablosuz şarj fonksiyonlarını da bünyesinde barındırıyor. Böylece kablosuz şarj desteğine sahip telefonları şarj edebilmek için kablo kullanma zorunluluğu da ortadan kalkıyor.

Ülkemizde de satışa çıkması merakla beklenen 2019 model Toyota Corolla’nın fiyatı ise önümüzdeki günlerde belli olabilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version