Fiat 500 ailesine yeni bir üye katıldı. Fiat 500 3+1 adıyla tanıtılan yeni üye, mini ölçülerine karşı çok güzel artılar sunuyor. Aynı kasa yapısına sahip olmasına karşın daha pratik olan yeni model, şimdiden ilgiyi üzerine çekmeyi başardı.

Aslında araç satışta olan Cabrio modelinin boyutlarıyla birebir boyutlara sahip ama kasada yapılan özelleştirmeler Fiat 500 3+1 versiyonunu bir tık öne çıkarıyor. Gelin o zaman bu artılara ve özelliklere daha yakından bakalım.

Fiat 500 3+1 Özellikleri ve Tasarım Artısı

Minicik aracın en büyük farkı adından da anlayacağını gibi +1 kısmı. Artık seri tek kapı değil. Ön kapılara ek olarak, sağdan açılan bir de mini kapı var. Bu kapı tersi yönde açılıyor. Ayrıca araçta yine merkez B sütun yok.

Bu sütun olmadığı için önce ön kapıyı açmanız ve sonrasında +1 kapıyı açmanız gerekiyor. Yine de o mini kapı çok işlevsel ve şık gözüküyor. Yeni bir kapının kullanılması araca ek bir ağırlık getiriyor. 30 kg gibi ek bir ağırlık geliyor ama bu aracın performansını değiştirmemiş.

Fiat 500 3+1 içerisinde yer alan motora geçildiği zaman ise 95 beygirlik bir elektrik motoru görüyoruz. 23.8 kWh pile sahip olan motor, 180 km gibi bir menzil sunuyor. Ayrıca aracın pili de 50 kW hızlı şarjı destekliyor ve 10 dakika içerisinde 50 km gidecek şekilde şarj olabiliyor.

Maksimum hız olarak 135 km seviyesine çıkan yeni modelin 0-100 hızlanması ise 9.5 saniye olarak duyuruldu ve bu değerin maksimum performans seviyesinde olduğu söylendi. Yani alabileceğiniz en iyi sonuç.

Action yani temel modelde yer alan bu motor, Icon ve Passion versiyonları da değişiyor. Bu versiyonlarda motor biraz daha güçlendirilmiş. 118 beygir güce sahip olan motor maksimum 150 km hıza çıkabildiği gibi 320 km menzil mesafesine kadar çıkış yapılıyor.

Ayrıca tork değeri de 220 Nm olarak duyuruldu. Yüksek performans sunan bu diğer motor seçeneğinin sadece 35 dakika içerisinde %80-85 pil doluluğuna ulaşılabileceği de açıklandı.

Yenilenmiş yapısı ve ek motor seçenekleriyle beraber Fiat 500 3+1 fiyatı ise 19.900 Euro olarak duyuruldu. Tabii ki bu giriş seviyesi için geçerli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version