Ekranlara çok sık baktığımız, cep telefonlarından aralıksız bildirimler aldığımız bir çağda yaşıyoruz. Hal böyle olunca insanların bir nebze dahi olsa nefes alma ve zihnini bu tür meşgalelerden uzaklaştırma ihtiyacı da ortaya çıkıyor.

Bu durumun farkında olan ve akılcı bir çözüm geliştiren Ford ise Türkiye’de satışa sunulmayan 2020 model Explorer‘a “Calm Screen” adını verdiği yeni bir özellik ekledi.

Sakinlik ve sessizliğe ihtiyaç duyduğunuz anda

Dilimize “Sakin Ekran” olarak çevirebileceğimiz bu yeni mod, üç sütundan oluşan hayalet gösterge ekranını sürücüye ‘dijital detoks‘ uygulayacak şekilde optimize ediyor. Araç kullanıcısının sakinlik ve sessizliğe ihtiyaç duyduğu anlarda aktif hale getirebileceği özellik ekranı çok daha sade bir hale getiriyor. Sadece hız ve yakıt göstergesi ekranda kalıyor, diğer tüm bildirim metinleri ortadan kalkıyor.

Öte yandan hayalet gösterge ekranı da yumuşak bir mavi renge bürünüyor, ki Ford’un açıklaması bu rengin insan beyni tarafından dinginleştirici olarak yorumlandığı yönünde.

Gereksiz bazı detaylar da gizlenebilirdi

Aslına bakılırsa bu fikir gerçekten yenilikçi ve takdire şayan. Fakat daha da iyileştirilebilir. Çünkü Ford çok da elzem olmayan bazı bilgileri “Calm Screen” modu açık olsa dahi ekranda göstermeye devam ediyor. Sıcaklık, pusula ve kilometre sayacı gibi bazı detaylar gizlenebilirdi.

Hatırlanacağı üzere bu teknolojinin bir benzerini İsveçli otomobil üreticisi Volvo “Night Screen” adıyla araçlarına dahil etmişti.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version