Automobili Pininfarina şirketi tarafından geliştirilen elektrikli süper otomobil Pininfarina PF0 modelini en son Eylül ayında görmüştük, bu görüşümüzde de arabanın tüm detaylarını tam manasıyla gözlemleyebilmemiz mümkün olmamıştı.

Tek öğrenebildiğimiz Pininfarina şirketi tarafından 2 bin beygir güce eş değer olduğu iddia edilen ve Rimac‘tan tedarik edilen tamamen elektrikli motordu.

22 milyon dolarlık yatırım aldı

Geldiğimiz noktada bugün yapılan sürpriz bir duyuruyla tasarımcı şirket, yeni çıkacak olan elektrikli süper otomobilinin göz alıcı güzellikteki silüetini kamuoyuyla paylaştı. Öte yandan Pininfarina SpA şirketine yapılan 22 milyon dolar değerindeki yeni bir yatırımın haberi de bugün resmen teyit edildi.

Resmî açıklamaya göre yapılan bu yatırım gelecekte piyasaya çıkacak Automobili Pininfarina modellerinin çeşitlenmesini sağlamanın yanı sıra PF0 lüks elektrikli süper otomobilin tasarım, geliştirme ve üretim aşamasına destek olmak için kullanılacak.

Ağustos’ta özel gösterimi gerçekleştirilmişti

Onlarca yıldır otomobil sektörü için tasarım hizmetleri veren Pininfarina SpA aslında Automobili Pininfarina’nın üst şirketi. Geçtiğimiz Ağustos ayında basın mensuplarına özel bir gösterim düzenleyen firma PF0’ın fotoğraflarının çekilmesine izin vermemişti.

Şimdilerde paylaşılan silüet, PF0’ın tasarımına ilişkin önemli bazı ipuçlarını içeriyor. LED ön farlar, spoyler şeklini alan arka stop lambaları ve 2 bin beygir gücündeki elektrikli motor bunların başında geliyor.

Önümüzdeki yıl Mart ayında Cenevre’de düzenlenecek olan otomobil fuarında tanıtılması beklenen araç, 2020 yılında satışa hazır hale gelecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version