Oyun motorları isminden de anlaşılabileceği üzere oyunların bölüm ve karakter tasarımlarını hazırlama sürecini kısaltmak için kullanılıyor. Gerçek zamanlı etkileşimli grafikleri tasarlamak bahsi geçen oyun motorları sayesinde mümkün hale gelebiliyor. Epic Games de uzunca bir süredir hayatımızda bulunan, bağımsız oyun geliştiricilerinin çokça kullandığı Unreal Engine’in yapımcısı konumunda.

Bugüne dek yalnızca oyun geliştirme süreçlerinde kullanılan Unreal Engine ise şimdilerde otomotiv sektöründe de kullanılmaya başlandı. Oyun motoru bu kez General Motors tarafından geliştirilen elektrikli GMC Hummer’in araç içi eğlence ekranında karşımıza çıktı.

Dijital kokpit olarak da tanımlayabileceğimiz bu ekranlar son yıllarda baş döndürücü bir hızla gelişti. Bu sistemlerin arkasında kullanılan bilgisayarlar artık çok daha güçlü. Kullanıcı arayüzü ise insanların beklentileri yükseldikçe daha da karmaşık hale gelmeye başladı.

Eski nesil yazılım ve araçlarla bu beklentileri karşılamanın zorlaştığı şu günlerde ise devreye Unreal Engine girmiş. Human-Machine Interface (HMI) veya Türkçe adıyla İnsan-Makine Arayüzü geliştiren firma, bu sistemi de ilk kez elektrikli Hummer’ı satın alan müşterilerin beğenisine sunmuş olacak.

Bu sistemin en büyük avantajlarından biri, geliştiricilere tek bir satır dahi kod yazmadan hayallerindeki kullanıcı arayüzünü test edebilme imkânı sunuyor oluşu. Öte yandan Epic Games, Unreal Engine kullanılarak geliştirilen HMI yazılımının 20 Ekim’de resmî lansmanının yapılacağını da duyurdu. Muhtemelen bu lansmanda sistemin neler yapabileceğine daha yakından tanıklık edeceğiz.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version