Ucuz fiyatıyla dikkat çeken ve çoğu zaman Tesla’yı satın alacak kadar zengin olmayan müşteriler tarafından tercih edilen Chevy Bolt EV modelinin yeni versiyonunun çıkışı, ABD’yi şiddetli şekilde vuran Koronavirüs salgını nedeniyle ertelendi. Automotive News ve Electrek’te yer alan habere göre araç 2021’den önce piyasaya çıkmayacak.

Normalde yenilenen Bolt’un bu yıl sonuna doğru çıkış yapması söz konusuydu. Chevrolet’in bağlı bulunduğu General Motors grubu tarafından salgın öncesi yapılan açıklamalar buna işaret ediyordu. Önceki kasaya kıyasla çok daha sportif gözüken, koltukları yenilenen, adaptif hız sabitleme özelliğine kavuşan ve ufak tefek değişikliklerle güçlenen Bolt’un hatırı sayılır miktarda satması bekleniyordu.

Nitekim geçtiğimiz yılki versiyonda GM, Bolt’un menzil kapasitesini 383 kilometreden 416 kilometreye kadar çıkarmayı başarmıştı. Ancak 2021 yılında çıkacak versiyonda menzilin artması söz konusu olmayacak.

SUV tarzı Bolt da yolda

Geçen ay Chevrolet, Bolt’un büyütülmüş ve SUV versiyonu haline getirilmiş versiyonunu bu yıl sonuna doğru tanıtacağını açıklamıştı. Ancak hiç hesapta olmayan Koronavirüs salgını nedeniyle bu versiyonun çıkışının da ertelenmesi artık kesinleşmiş bulunuyor.

Devasa fuarlar iptal edildi

Çin’in Wuhan şehrinde ortaya çıkıp tüm dünyaya yayılan Koronavirüs salgını halihazırda dünyanın en büyük otomobil fuarlarının iptal edilmesine neden oldu. Bu sebeple birçok otomobil üreticisi yeni model tanıtımı için beklemede kalmayı tercih ediyor.

Diğer yandan Volkswagen ve Ford gibi dev markalar da yeni nesil elektrikli modellerini yıl içerisinde tanıtmanın hesabını yapıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version