Adaptif hız sabitleme sistemi uzun sayılabilecek bir süredir hayatımızda artık. Bilmeyenler için kısaca anımsatmak gerekirse bu sistem, aracın ön tamponundaki sensörler sayesinde takip mesafesini sürekli olarak koruyor ve önündeki araç fren yaptığında otomatik olarak yavaşlıyor. Yol yeniden müsait hale geldiğinde ise sabitlenen hıza tekrar çıkıyor. Tüm bu süreç insan müdahalesi olmadan işliyor.

Son olarak tarafımıza ulaşan bilgilere göre BMW bu teknolojiyi daha da ileri taşımaya karar vermiş. Adaptif hız sabitleme teknolojisine yeni bir yetenek kazandıran Alman lüks otomobil üreticisi, artık arabanın trafik ışıklarına geldiğinde otomatik olarak durup yeşil ışıkla birlikte yeniden harekete geçebilmesini sağlamış bulunuyor.

Duyurusu henüz yeni yapıldı

Almanya’da düzenlenen bir basın toplantısıyla kamuoyuna tanıtılan yeni nesil adaptif hız sabitleme sisteminin adı Trafik Işığı Tanımlama olarak kayıtlara geçti. Yeni nesil BMW modellerinde yer alması planlanan teknoloji sayesinde sürücüler kırmızı ve yeşil ışıkta frene veya gaz pedalına basma ihtiyacı duymadan araçlarını durdurabilecekler.

Bu yeni teknolojinin bir diğer özelliği ise yol kenarlarında bulunan “Dur” levhalarını tanımlanma yeteneğine sahip oluşu. Her ne kadar etkinlikte nasıl çalıştığı gösterilmemiş olsa da sistemin trafik levhalarını tanımlayabiliyor olması güzel bir avantaj.

OTA güncellemesi ile araçlara dağıtılacak

Tıpkı cep telefonu ve tabletler gibi uzaktan güncelleme alabilen BMW modelleri bu yeni özelliğe dağıtılacak son OTA güncellemesiyle kavuşacak. Bunun dışında banttan yeni inen araçların fabrika çıkışlı adaptif hız sabitleme sistemine ev sahipliği yapacağı belirtiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version