İngiltere menşeli Car dergisinde yayınlanan bir haberde Jaguar’ın yeni nesil XJ modeline ilişkin oldukça iddialı söylentilere yer verildi.

Uzun süredir beklenen İngiliz sedan modelinin tamamen elektrikten güç alacak hale geleceğinin belirtildiği habere göre XJ, Jaguar Land Rover’in yeni MLA mimari platformu üzerine inşa edilecek.

Daha çok hibrid ve bataryadan güç alan elektrikli modeller için uygun olan bu platformun XJ’nin ikizi olarak nitelendirilen Road Rover modelinde de kullanılması söz konusu.

Bir diğer iddia ise XJ’nin Jaguar’ın diğer elektrikli modeli I-Pace‘in güç ünitesini ödünç alacağı yönünde. Malum, I-Pace’de iki adet elektrikli motora enerji aktarımı sağlayan 90 kWh’lık batarya bulunuyor. Toplam üretilen güç ise 394 beygire kadar çıkabiliyor.

Car’ın iddiası XJ’de batarya kapasitesinin 100 kWh’a kadar arttırılacağı, her biri tekerleklerin yakınında konumlandırılacak 4 farklı motorun araçta yer alacağı yönünde. Bu motorların her biri 200 beygir güç üretecek ve ortaya toplamda 800 beygirlik muhteşem bir güç çıkacak.

Hayal gibi geliyor olsa da Jaguar’ın XJ ile böylesi bir sürpriz çıkışa imza atması pek de şaşırtıcı olmayacaktır. Çünkü bugüne dek XJ lüks segmentteki diğer rakiplerinden yüksek performansıyla sıyrılmayı başardı.

Ne zaman piyasaya çıkacak?

Evet, cevabı merak edilen en büyük sorulardan biri de bu. Çeşitli otomotiv yazarları XJ’nin yeni sürümü için en az 3 seneye ihtiyaç olduğunu öne sürüyor olsa da elimizde kesin bir veri mevcut değil.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version