Japon otomobil üreticisi Nissan‘ın meşhur elektrikli modeli Leaf yenilendi ve çok daha uzun bir menzil kapasitesine sahip oldu. En son 2017’de kabuk değiştiren modelin makyajlanan sürümüne Leaf e+ adı verildi.

Tam dolu şarjla 320 kilometre kadar mesafe kat edebilen araçla ilgili açıklama yapan Nissan, bir önceki modele kıyasla menzil kapasitesinde yüzde 40’lık artışın kaydedildiğini belirtti. Bunun en büyük sebebi, arabanın artık çok daha büyük bir bataryaya kavuşmuş oluşu.

En son 2017’de makyajlanan Nissan Leaf’ın 40 kWh‘lık bataryası en fazla 240 kilometrelik bir menzil vaat ediyordu. Leaf e+ olarak ismini de değiştiren yeni modelde ise 62 kWh’lık bir batarya kullanılıyor. Bu batarya da menzil kapasitesini 320 kilometreye çıkartmış bulunuyor.

Batarya, eski modeldekiyle aynı boyutta

Bu arada Nissan’ın açıklaması, araca yeni eklenen batarya paketinin bir önceki modeldeki batarya ile neredeyse aynı boyutlarda olduğu yönünde. Öyle ki yeni bataryalar arabanın yüksekliğini sadece 5 mm kadar etkilemiş.

Üstelik bataryanın büyümüş olmasına rağmen Leaf e+ modelini şarj etmek, bir önceki modelde kullanılan 40 kWh’lık bataryayı şarj etmekle aynı süreyi alacak.

Motor gücü de artırıldı

Yenilenen Leaf’te değişen tek şey batarya değil elbette. Motor tarafında yapılan güncellemeyle 200 beygirlik güce eşdeğer 150 kW‘lık bir performans vaat eden Leaf e+ ani kalkışlarda sahibini üzmeyecek bir performansa kavuşmuş. Üstelik artık daha yüksek hızlara da çıkabilecek kadar güçlü.

Nissan bu yıl Leaf e+ modelini Japonya’da 38 bin 300 dolardan başlayan fiyatlarla satışa sunacak. Araç 2019’un ortalarına doğru Avrupa kıtası genelinde 52 bin dolarlık fiyat etiketiyle bayilerdeki yerini alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version