Nissan’ın yurtdışında çok satan modeli Rogue, crossover segmentinde hayli güçlü bir oyuncu. Aracın bugüne dek yakaladığı başarıyı devam ettirmesini hedefleyen Nissan, 2018 model Rogue’de yenilikçi teknolojileri müşterilerin beğenisine sunacak.

Beş koltuklu Rogue, daha çok aileler için ideal bir model. Ancak geçtiğimiz yıl yedi koltuklu modeli de piyasaya çıkan araç, performans yönünden de gayet tatmin edici teknik donanıma sahip. 4 silindirli 2.5 litrelik motoru sayesinde 170 beygir kapasitesinde güç üreten Rogue’de CVT şanzıman kullanılıyor. Bu şanzıman seçimi aracın ani kalkış ve hızlanmalarda dahi atik olmasını mümkün kılıyor.

Karlı ve yağmurlu havalarda dahi sedan bir araç kullanıyormuş hissi veren aracın 2018 modelinde ise muhteşem bir yeniliğe imza atıldı: ProPilot asistanı!

Neredeyse otonom bir model olmuş!

Nissan Rogue’un 2018 modelinde mevcut bulunan ProPilot asistan teknolojisi, direksiyondaki bir tuş vasıtasıyla devreye giriyor. Düğmeye basılmasıyla birlikte akıllı hız sınırlayıcısı aktifleşerek aracın tüm kontrolünü eline alıyor: Direksiyon, gaz ve fren pedalı tamamen otomatik kontrol ediliyor! Yani 2018 model Rogue’un neredeyse otonom bir araç haline getirildiği söylenebilir. Yine de güvenlik açısından ellerinizin her daim direksiyonun üzerinde olması tavsiye ediliyor. Gözlerinizi yoldan ayırdığınızı fark eden araç içi kamera anlık uyarı yaparak dikkatinizi dağıtmamanıza yardımcı oluyor.

Bu muhteşem teknoloji yoğun trafiğin yaşandığı İstanbul gibi metropollerde hayat kurtarıcı olabilir. Uzun yolda sağlayacağı keyifli sürüş deneyimi de cabası.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version