Alman lüks ve spor otomobil üreticisi Porsche, 2020 model 911’de “Wet Mode” yani “Islak Sürüş Modu” adı verilen yeni bir sürüş moduna yer verdiğini duyurdu. Sekizinci jenerasyon 911’lerde yer alacağı kesinleşen bu sürüş asistanı sistemi, arabanın güçten ödün vermeden ıslak zeminde yere daha sağlam basmasını sağlıyor.

Islak zeminde sürüş artık daha güvenli

Arkadan itişli olduğu için bahsi geçen bu özelliğin 2020 model 911‘de daha çok işe yarayacağını düşünüyor olabilirsiniz, ancak ıslak sürüş modu 911 Carrera 4S‘te de kesinlikle daha güvenli ve konforlu bir sürüş deneyimi vaat ediyor.

Ön akslere her zamankinden daha fazla güç aktaran bu mod, aracın dengede kalmasını sağlayıp yol tutuşunu güçlendiriyor. Elektrikle kontrol edilen arka diferansiyelin kilitlenme oranı da bu yolla optimize ediliyor.

Zorlu hava şartlarına ayak uyduruyor

Porsche’dan yapılan açıklama, bu tür ufak değişikliklerin toplamı neticesinde 911’i ıslak havada sürmenin çok keyifli olduğu yönünde. Zeminde meydana gelen ani değişimlere aracın daha kolay adapte olabilmesini sağlayan teknoloji, performans canavarı arabanın kontrolden çıkmasının da önüne geçiyor. Ancak hava birden yağmurdan kara döndüğü zaman sistemin manuel olarak devre dışı bırakılması öneriliyor.

Bahsi geçen sistemin nasıl çalıştığını daha iyi anlamak için aşağıdaki tanıtım filmini izleyebilirsiniz.

113 bin 200 dolardan başlayan fiyatlarla 2019 yazında ABD’de satışa çıkacak olan 2020 911’in ülkemizde satışa sunulup sunulmayacağına ilişkin bir açıklama henüz yapılmadı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version