Toyota C-HR, ülkemizde çok ilgi çeken otomobiller arasında yer alıyor. Araç satışa çıktığı ilk dönemde de hibrit yapısıyla bir hayli ilgi çekmeyi başarmıştı. Gerek tasarım anlamında gerekse de dönemine göre yenilikçi özellikleriyle dikkat çeken C-HR, son dönemde ise biraz daha geri planda kaldı. Çünkü daha iddialı hibrit modelleri ortaya çıktı ve tamamen elektrikli araç modellerini çok daha sık görmeye başladık. İşte bu noktada yeni Toyota C-HR modelini görmenin zamanı geldi.

Henüz Toyota yeni araç için resmi bir tanıtım yapmadı ama yeni aracın nasıl olacağını ortaya koyan bir konsept modelin tanıtımı gerçekleştirildi. Detaylara baktığımız zaman yeni araç için iddialı bir çalışmanın başladığını görüyoruz.

Yeni Toyota C-HR Tasarım Detayları Nasıl Olacak?

C-HR Prologue konseptiyle gösterilen yeni araç, tasarım anlamında çok daha iyi gözüküyor. Aracın ön kısmında büyük değişiklikler yapılmış. Daha küt bir burun kısmına yer verilmiş. Toyota logosuna kadar uzanan kaput bölümünün çok daha kaslı bir yapıya sahip olduğunu da söylemek lazım.

Bunun dışında farlarda da önemli bir değişim olacağı gözüküyor. C form farlar çok daha ince LED’ler barındırıyor. Muhtemelen farların teknolojisi de çok daha iyi bir teknoloji olacak.

Bunun dışında aracın konsept versiyonunun arka bölümünde de önemli değişimler olduğunu görüyoruz. Tamamen yeni bir tasarımla gelecek olan bagaj kapağı bir yana, arka bölümde kapı kolları stop lambalarının arkalarına doğru taşınmış durumda.

Açıkçası bu tasarım yapısı bile aracın teknolojileri konusunda önemli değişiklikler sunacağını işaret etmekte. Fakat teknik özellikler konusunda ne yazık ki çok fazla bir bilgi yok. Aracın PHEV versiyonunun olacağını biliyoruz. Şarj edilebilir bu versiyon tam olarak ne denli farklar sunacak bunu bilemiyoruz.

Henüz motor özellikleri gibi kritik özellikler de paylaşılmış değil. Konsept versiyonun üretim versiyonuyla arasında farklar olabilir. Fakat şu kesin ki yeni Toyota C-HR için tanıtım sandığımızdan daha yakın.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version