Yerli üretim otomobil TOGG için yakın zamanda batarya üreticisi açıklanmıştı. Farasis ile ortak olarak Türkiye’de geliştirilecek olan batarya için yeni bir paylaşım daha yapıldı. Resmi Twitter hesabı üzerinden yapılan pil paylaşımı ile yeni bilgiler de verilmiş oldu.

Yeni bataryanın kullanıcılara nasıl avantajlar sağlayacağını anlatan paylaşımda ne kadar iddialı bir batarya ile karşı karşıya olacağımızı da anlamış olduk. Peki, paylaşılan bilgiler neler ve TOGG bataryalarında bizleri neler bekliyor?

TOGG Bataryaları Nasıl Olacak?

2 dakikaya yakın olan paylaşımda bataryalar konusunda birkaç farklı kalemde bilgi veriliyor. Madde madde paylaşılan bilgilerden bahsedelim.

  • Bataryalarda NMC Nikel Manganez Kobalt Oksit katodu kullanılacak ve güç yoğunluğunun en iyi şekilde optimize edilmesi sağlanacak.
  • Farasis tarafından geliştirilen nikel açısından zengin NMC 811 kimyası
  • Enerji yoğunluğu yüksek olan kesecikler tipinde hücrelerin olduğu modüller
  • Yüksek yapısal dayanım ağlayacak olan kompakt modüller
  • 500+ üzeri ve 300+ üzeri menzil sunulacak ve %80’e kadar şarj 30 dakika içerisinde gerçekleştirilebilecek.
  • Bataryalar modüler yapıda olacak ve bu sayede birçok sektörde de kullanılabilecek.

Tüm bu özelliklerin yanında TOGG bataryalarının 8 yıla kadar pil garantisi sunacağı da açıklanan bilgiler arasında yer alıyor. Bakım maliyetlerinin de düşmesini sağlayacak olan pillerin de çoktan planlanmış olduğunu anlıyoruz.

Farasis ortaklığı ile yapılacak olan üretimin nasıl karşılık bulacağı, biraz bu söylenenlerin ne kadar sağlanacağı ile alakalı. Araçlar seri üretim bandından indiği zaman, son kullanıcıya ulaştığında pillerin ne kadar dayanımlı ve performanslı olduğunu da anlayacağız. Yapılan paylaşımlar şu an dikkat çekici ve iddialı. Tesla gibi rakiplerin olduğu bir pazarda bu değerlere ulaşmak ve söylenen bu bilgileri sağlamak bir başarı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version