Yerli otomobil TOGG için yakın zamanda Alman basınında yer alan ifadeleri paylaşmıştık. Önemli bir Alman gazetesi CEO Gürcan Karakaş ile yapılan röportajda yerli otomobil hakkında da daha fazla bilgi verilmişti.

Paylaşılan ifadelerde en çok dikkat çeken ise yerli araç için kullanılacak olan pil için söylenenler olmuştu. CEO Gürcan Karakaş tarafından yapılan açıklamada elektrikli aracın pilinin tamamen yerli üretim olacağı ve bunun için ortak bir çalışma yapılacağı söylenmişti.

Bu açıklamaların hemen arkasından aracın pilinin kim tarafından üretileceği de ortaya çıktı. Yeni bir anlaşmayla beraber Farasis, yerli otomobilin pil üreticisi olarak seçildi.

İlginizi Çekebilir: Alman Basınında Manşet Yerli Otomobil TOGG Oldu!

TOGG Pilleri için Farasis Firmasıyla Ortak Çalışılacak

Li-Ion piller konusunda en iddialı firmalardan biri olan Farasis ile çalışma yapılacak ama bazı şartlar da olacak. İlk ve en büyük şart pillerin Türkiye’de üretilecek olması. Bataryanın modüller ve batarya paketlerinin üretimi Türkiye içerisinde olacak.

Farasis ile TOGG ortak girişim şirketinin kurulumunu yapacak ve çalışmalar ortak şirket üzerinden ilerleyecek. Ortak girişim şirketi olarak açılacak şirketin ilk etapta yerli otomobiller için pil ürettiği görülecek.

Sonrası için ise daha farklı planlar da var. Sonrasında yurt dışına satılacak elektrikli otomobil pillerinin üretileceği de söyleniyor. Yani yurt dışına yönelik olan yatırımlar da yapılacak ve bu şekilde sektörde söz sahibi olunmak amaçlanacak.

TOGG için kullanılacak olan bataryaya gelince, Gürcan Karakaş’ın açıklamalarına göre bu bataryalar Gemlik tesisi içerisinde kalacak ve üretim hattında doğrudan montajları gerçekleştirilecek.

Pil konusunda yapılan tüm bu açıklamalar bir yana, aracın elektrikli motoru için de yüzeysel bazı bilgiler verildi. En çok dikkat çeken ise üretici oldu. Aracın elektrikli motorunun da Bosch imzalı olacağı belirtildi. Yeni ortaklıkların ne kadar başarılı olacağını öğrenmek için ise ilk seri üretim aracın üretim bandından inmesini beklemek gerekiyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version