27 Aralık Cuma günü Gebze’deki Bilişim Vadisi’nde Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) tarafından gerçekleştirilen tanıtımı yerli elektrikli otomobili basın mensuplarına anlatan CEO Gürcan Karakaş, verdiği demeçte aracın “Yaşayan, akıllı bir ekosistem” olacağının altını defalarca çizdi.

Herkes yerli otomobilin tasarımına ve teknik özelliklerine yoğunlaşmışken bu açıklamalar gündemde kaynadı, ancak elde ettiğimiz bilgilere göre TOGG yönetim kadrosunda Türklerin de bulunduğu bazı start-up’larla beraber çalışma yoluna gidecek.

Göz bebeğinde hologram teknolojisi

Bahsi geçen start-up’ların başında Karakaş’ın da konuşmasında bahsettiği holografik teknolojiler geliştiren CY Vision geliyor. İstanbul ve ABD’de ofisi bulunan çiçeği burnundaki bu yeni girişimin peşinde olduğu hologram teknolojisinin nasıl çalışacağını görmek için aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.

HUD teknolojisinin çok daha gelişmiş sürümü olması hedeflenen CY Vision 3D AR-HUD konsepti gerçek olursa TOGG’un geliştirdiği yerli otomobil göz bebeğinde hologram oluşturup anlık bilgileri sürücüye aktaracak.

home-iX: Akıllı yaşam ekosistemi

Kurucu ortağı ve CEO’su Mehmet Arziman olan home-iX girişimi sayesinde TOGG, sürücülerine tamamen akıllı bir yaşam deneyimi sunabilir. CV’sine baktığımızda FleetBoard, moovel & Mercedes me (Daimler AG) servislerinin yanı sıra Porsche Connect & E-Mobility (Porsche AG) için de çalıştığı görülen Arziman günün birinde Türkiye’nin yerli elektrikli otomobili için fikir geliştireceğini kim tahmin edebilirdi ki?

Can Baran da kadroda

Son olarak önceleri Tesla ve Faraday Future’de de çalışan batarya sistemleri uzmanı Can Baran’ın TOGG’un kadrosunda yer aldığı bilgisini paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version