Avrupalı girişim Starship Technologies, altı tekerlekli teslimat robotlarıyla ABD’nin Virginia eyaletindeki bir üniversite kampüsünde öğrencilere hizmet vermeye başladı. Şirketten geçtiğimiz Pazartesi yapılan açıklamaya göre George Mason Üniversitesi‘nde okuyan öğrencilere almak istedikleri yiyecek ve içecekler robotlar aracılığıyla teslim edilecek.

Öğrencilere maliyeti gayet uygun

Starship, George Mason kampüsünde en az 25 robotla öğrencilere hizmet verecek. Blaze Pizza, Starbucks ve Dunkin’ Donuts restoranları ilk etapta servis kapsamında yer alacak. Önümüzdeki haftalarda fast food satın alınabilecek mağazaların genişlemesi bekleniyor. Her bir sipariş, normal yemek ücretinin üzerine 1.99 dolar ek ücretle teslim edilecek.

Teslimat robotları en fazla 9 kilo faydalı yük taşıma kapasitesine sahipler. Geçtiğimiz son birkaç yılda bir dizi şehirde test edildiği için kampüs genelinde iyi iş çıkarmaları bekleniyor. DoorDash ve Postmates gibi kapıya teslimat işi yapan firmalar da daha önce Starship’in teslimat robotlarını test etmiş ve olumlu sonuç almışlardı.

Kendi kendine hareket edebilen sürücüsüz robotlar gece gündüz, yağmur kar demeden engelleri aşabilme yeteneğine sahip. Robot dış cephesine takılı kameralar yardımıyla çevresindeki nesnelere çarpmadan hareket edebildiği gibi, etrafındaki insanları sesli olarak uyarabiliyor da.

Nasıl sipariş verilecek?

iOS ve Android platformları için hazırlanan Starship uygulamasını kullanan öğrenciler, teslimatın gerçekleştirileceği adresi harita üzerinden işaretleyerek robota yol gösterecekler. Tıpkı Uber örneğinde olduğu gibi robotun tüm hareketleri de aynı uygulamadan görüntülenebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version