Ford’un bir döneme damga vuran, Türkiye’de satılmasa da Amerikalı müşterilerin gönlünü fetheden Bronco modeli başarılı bir şekilde elektrikliye dönüştürüldü. Bireysel veya kurumsal birçok modifiyeci bugüne dek Bronco’yu farklı şekillere sokmayı başarmıştı, ancak Zero Labs’ın imza attığı son çalışma kesinlikle takdire şayan.

Dış görünüşüne baktığınız zaman Bronco’nun ön ızgaraya sahip olmaması garip gelebilir. Fakat elektrikli olduğu için bu parça pek de gerekli değil. Bunun dışında geri kalan her şey ilk nesil iki kapılı Bronco’nun aynısı.

Klasik otomobilleri elektrikliye dönüştürüyor

Bu harika çalışmayı gerçekleştiren şirket ise ABD’nin Kaliforniya eyaletinde çalışmalarına devam eden ve 2015 yılında temelleri atılan Zero Labs. Firmanın misyonu klasik otomobillerin elektrikli versiyonlarını üretmek. Nitekim bu misyon doğrultusunda elektrikliye dönüşümü başarıyla tamamlanan ilk model Ford Bronco oldu.

Klasik içten yanmalı motor kullanılmadığı için Bronco’nun orijinalinde yer alan irili ufaklı birçok detay, elektrikli versiyonda karşımıza çıkmıyor. Fakat kim olursa olsun, arabaya şöyle bir göz atan Ford Bronco olduğunu hemen fark edebiliyor. Bronco tutkunu ve çevre dostu olan herkes bu modeli takdir edecektir diye düşünüyoruz.

Teknik özellikleri nasıl?

Gelelim elektrikli Bronco’nun teknik özelliklerine. Zero Labs‘ın açıklaması aracın orijinal Bronco şasisi üzerine geliştirildiği yönünde. Benzinle çalışan motoru iptal eden firma, bunun yerine 70 kWh lityum iyon batarya ve BorgWarner mıknatıslı elektrik motoru kullanmış.

Bataryanın hangi firmadan tedarik edildiği şuan için bilinmiyor. Ancak araç 369 beygir güç üretip tam dolu şarj ile 305 kilometre mesafe kat edebiliyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version