ABD menşeli elektrikli motosiklet üreticisi Zero Motorcycles bir diğer Amerikan arazi aracı üreticisi Polaris ile işbirliğine giderek ATV ve kar aracı üretmek üzere kolları sıvadı. 10 yıl sürecek bir özel anlaşmaya imza atan iki firma güçlerini birleştirerek tamamen elektrikten güç alan, zorlu arazi ve hava şartlarına ayak uydurabilecek araçlar tasarlayacaklar. Öte yandan Polaris de mevcut ürün gamının tamamını elektrikliye dönüştürmek için son tarih olarak 2025 yılına işaret etti.

Üç tekerlekli Slingshot modeli başta olmak üzere birçok off-road aracı geliştirmiş bulunan Polaris, özellikle RZR serisiyle dikkatleri üzerine çekmişti. Firma aynı zamanda 2011 yılında bir diğer motosiklet markası olan Indian Motorcycle’ı bünyesine katmıştı.

Diğer yandan Kaliforniya menşeli Zero ise 2006 yılında kurulmuş. Halihazırda 9 farklı elektrikli motosiklet modeline sahip olan şirket son olarak SR/S modelini görücüye çıkarmıştı. Şimdilerde işbirliğine giden iki firma kurulan bu yeni ortaklık sayesinde arazi araçları ve kar araçları başta olmak üzere birçok segmentte elektrikliye dönüşün fitilini ateşlemeyi amaçlıyor.

Polaris de tıpkı Zero gibi elektrikli motor ve batarya bileşenlerine yabancı sayılmaz. 2011 yılında firma Global Electric Motorcars (GEM) şirketini bünyesine katmıştı. Gerçi satın alınan GEM düşük hızlarda seyahat eden golf arabası ve shuttle araçları geliştiriyordu ama, bilgi birikimi (know-how) Polaris için önemliydi. Zaten bu satın alımdan sonra Polaris toplam değeri 1 milyar doları aşkın elektrikli araç satışı gerçekleştirdi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version