Birçok otomobil firması bu yıl İsviçre’nin Cenevre şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarına katılmayacağını açıkladı. Bu sebeple etkinliğin geçen yıllara nazaran daha sönük gerçekleşmesi bekleniyor. Yine de 3 Mart’ta kapılarını ziyaretçilere açacak olan fuara katılacağını açıklayan ve araba tutkunları arasında heyecan uyandıran, dikkat çekici bazı modeller de yok değil.

Yüksek performanslı spor arabalar üreten Czinger Vehicles Inc. şirketinin “hiper araba” olarak nitelediği 21C modeli bunların başında geliyor mesela.

“Zinger” şeklinde okunan Czinger markası, ABD menşeli bir kuruluş. Kaliforniya eyaletine bağlı Los Angeles şehrinde faaliyetlerine devam eden üretici, tasarımı ve üretimi yine ABD sınırları içerisinde gerçekleştirilen 21C modelinde hibrid güç ünitesi kullanıyor. Toplam güç çıkışı 1,233 beygire kadar ulaşan 21C’nin 0’dan 100 km/s hıza sadece 1.9 saniye gibi inanılması zor bir süre içerisinde çıkacağı belirtiliyor.

1.9 saniyeye yaklaşmayı başaran bazı arabalar yok değil. Mesela Tesla’nın ikinci nesil Roadster modeli 1.9 saniye süreye ulaşmıştı. Keza Rimac C_Two modeli 1.85 saniye, Aspark Owl ise 1.69 saniye gibi sürelerde 100 km/s hıza ulaşabiliyor. Son olarak Automobili Pininfarina’nın açıklaması, Battista modelinin de 2 saniyenin altında bir sürede 100 km/s hız yapacağı yönünde.

İçten yanmalı motor kullanıyor

Fakat tüm bu arabalarla 21C’nin arasındaki en büyük fark şu: 21C’de halen daha içten yanmalı motor kullanılıyor. Oysa tüm rakiplerinde, ki buna Lotus Evija modeli de dahil, saf elektrikli motor var.

Share.

1 Yorum

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version