Herkese nasip olmaz ama, yeni bir süper araba satın alan kişilerin gaz pedalına basmadan önce iki kez düşünmesi mutlaka gerekli. Üretim bandından yeni inen ve asfaltın tozunu atmaya hazır olan inanılmaz güçlü bu arabaları kullanmak ciddi yetenek istiyor.

Ancak ne yazık ki Almanya’nın Münih şehrinde feci şekilde kaza yapan McLaren Senna‘nın sahibi, arabanın ürettiği gücü kontrol edemeyip duvara çarpmış.

Aracın hakimiyetini kaybetti

İlk kez GT Spirit‘te yer alan habere göre bahsi geçen kaza, alıcının arabasını teslim almasını takip eden 1-2 saatlik süre zarfında gerçekleşmiş. Kaza anına ilişkin yukarıda yer alan fotoğrafa bakınca yerdeki fren izlerini görebilmek mümkün.

Bu da sürücünün aracın kontrolünü kaybettiğine işaret ediyor. Arabanın pozisyonunu da hesaba katarsak muhtemelen aracın arkasının kaydığını, bunun neticesinde ön tarafın duvara tosladığını söyleyebiliriz.

Hava yastıkları patladı

Henüz sıfır kokusu üzerinde olan araba duvara öyle şiddetli çarpmış ki, hava yastıkları açılmış. Ancak ön tampon ve kaput dışında araçta ciddi bir hasarın olduğu söylenemez. Yine de fotoğrafın açısı çok iyi olmadığı için kesin bir çıkarımda bulunabilmek güç.

McLaren, her biri 1 milyon dolar ücretle satılan Senna isimli modelinden sadece 500 adet üretti. 789 beygir güç üretebilen 4.0 litrelik çift turbolu V8 motora sahip olan aracın ağırlığı ise sadece bin 198 kilogram. Bu arada McLaren Senna’da kullanılan karbon seramik disk frenlerinin üretiminin tam 7 ay sürdüğü bilgisini de paylaşmış olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version