Facebook ve Instagram başta olmak üzere sosyal medya ağlarını kasıp kavuran #10YearChallenge akımı, isminden de anlaşılacağı üzere insanların günümüzde çekilmiş fotoğraflarını 10 yıl önceki halleriyle kıyasladıkları bir etkinlik. ALS hastalığına dikkat çekmek için başlarından aşağıya buz dolu su kabını döken ve buna Ice Bucket Challenge adını veren sosyal medya kullanıcıları, şimdilerde otomobil şirketlerine de ilham kaynağı olmuşa benziyor.

Nitekim birçok otomobil markasının resmî sosyal medya hesabından çeşitli amiral gemisi modellerin 10 yıl önceki ve şimdiki fotoğrafları takipçilerle paylaşıldı. Biz de bu efsane modellerin geçmişte ve günümüzde nasıl göründüğünü tek bir başlıkta toparlayarak beğeninize sunmak istedik.

Hazırsanız başlayalım!

2009 Hyundai Accent

Güney Koreli otomobil üreticisi son 10 yılda görsel açıdan ciddi tasarım değişikliklerine gitti. Bu radikal dönüşüm 2009’da tanıtılan Accent’le değil, iki sene sonra çıkan Sonata ile başladı. Standart olarak ABS özelliğine sahip olan sarı renkli, çelik jantlı ve sis farlı Accent ülkemizde de çok tutuldu.

2019 Hyundai Accent

Subkompakt sınıfında yer alan Accent aradan geçen 10 yılda bayağı bir değerlendi.

2009 Kia Optima

Önceleri çok katı ve keskin çizgilere sahip olan Optima duygudan, estetikten yoksun bir görünümdeydi.

2019 Optima SX

Aracın şimdiki hali ise Kia’nın 10 yılda ulaştığı noktayı özetler nitelikte. Muhteşem bir dönüşüm söz konusu.

2009 Mercedes-Benz A-Class

Avrupa genelinde satılan A-Class sadece hatchback üretiliyordu ve o tarihte aynen böyle gözüküyordu.

2019 Mercedes-Benz A-Class

Bir önceki jenerasyonla arasına katı bir çizgi çeken A-Class’ın 2019 modeli kompakt hatchback yerine ilk kez sedan formunda üretildi.

2009 Mercedes-Benz E-Class

“Kedi gözü Mercedes” diye dillere pelesenk olan E-Class modelinin bir önceki versiyonu 1990’lı yılların sonunda satışa çıkmıştı. Bu model de zamanında çok tuttu.

2019 Mercedes-Benz E-Class

10 sene sonra çift far tasarımından vazgeçen Mercedes, E-Class’ı baştan aşağıya yeniledi.

2009 Jeep Compass

Ülkemizde pek satılmayan model, ABD’li müşteriler tarafından da pek beğenilmemişti.

2019 Jeep Compass Trailhawk

Bu tasarım kesinlikle daha iyi. Jeep’in model gamındaki küçük SUV artık çok daha dikkat çekici ve şık bir görünüme kavuşmuş.

2009 Ford Ranger

1980’li yıllarda üretilen modelle arasında organik bağın bulunduğu Ranger, hala daha ABD’nin çok satan kamyonetleri listesinde yer alıyor.

2019 Ford Ranger

Yenilenen Ranger ise dış görünümü, renk seçenekleri, farklı kasa tasarımları ve donanım seçenekleriyle müşterilerin aklını çelecek kadar başarılı bir model.

2009 Lexus LX 570

“Bugün satışa çıkarsanız hala daha satar” diyebileceğimiz şıklıkta ve sadelikte bir tasarım… Lexus LX’in en büyük dezavantajı, benimsediği fahiş fiyat politikasıydı.

2019 Lexus LX 570

Lexus’un imzası haline gelen şu ön ızgara tasarımına bakar mısınız? Metalik renklerin hakim olduğu yeni modelin iç tasarımı da daha ferah hale getirilmiş.

2009 Nissan 370Z Coupe

370Z modelinin satıldığı ilk yıl, 2009. NFS serisi yarış oyunlarında da kullandığımız araç, 350Z’nin yerini alması için üretilmişti.

2019 Nissan 370Z

Aradan geçen 10 yılda pek bir şey değişmemiş gibi gözüküyor, değil mi? Aynı şeyi Nissan GT-R için söyleyebilmek de mümkün.

2009 Nissan Pathfinder

Üçüncü nesil Pathfinder’in ön cephesi size de Skystar’ı anımsattı mı? Yalnız değilsiniz.

2019 Nissan Pathfinder

Yekpare şasili dördüncü jenerasyon Pathfinder gelenekçi tasarımı ve üstün teknolojik özellikleriyle kalitesini gösteriyor.

2009 Ford Mustang Bullitt

Bundan bir önceki Mustang Bullitt piyasaya sürüleli 10 yıl oldu. Araç döneminin efsanelerinden biriydi.

2019 Ford Mustang Bullitt

Hala yeşil. Hala muhteşem.

2009 Kia Sportage

Sportag’in dönemin diğer jip modelleriyle arasında ayırt edici herhangi bir özelliği yoktu.

2019 Kia Sportage

Fakat bugün geldiği noktaya bakın! Aradan geçen sürede Kia hayli uzun mesafe kat etmiş.

2009 Volvo S60

İlk nesil S60’ın üretildiği son sene 2009’du. Estetik ve sade tasarımıyla takdir kazanan araba, S70’e kıyasla 10 senede çok daha ciddi bir dönüşüm geçirdi.

2019 Volvo S60

Çok daha keskin hatların hakim olduğu bir S60 bizleri karşılıyor.

2009 Honda Accord

Diğer arabalarla kıyasladığımızda Accord’un motoru büyük olmasına rağmen bagaj hacmi ve performansı ciddi hayal kırıklığına yol açmıştı. Dış görünümü de pek beğenilmemişti.

2019 Honda Accord

Mevcut Accord’un tasarımıyla ilgili tartışmalar sürüyor olsa da, artık hayal kırıklığına yol açmadığını söyleyebiliriz. Üstelik manuel vites seçeneği de mevcut.

2009 Chevrolet Silverado

Ne kadar da temiz, klasik bir tasarım. Üstelik çok fazla krom malzemeyle gözü yormuyor.

2019 Chevrolet Silverado

Kırmızı, yine aynı kırmızı. Ancak klasik sadelikten artık eser yok.

2009 Lexus ES 350

Bej.

2019 Lexus ES 350

Bej değil. Ne renk olarak, ne de sürüş deneyimi olarak.

2009 Buick LaCrosse

İki gözlü farı ve çirkin gözüken ön ızgarasıyla akıllara kazınan LaCrosse, Buick’in Çin’e satılmasıyla tasarımını yeniledi.

2019 Buick LaCrosse

Buick logosunu çıkartıp yerine Aston Martin’i koysanız sırıtmaz.

2009 Hyundai Sonata

O sıralar Toyota Camry ile rekabet eden Sonata, iyi bir orta büyüklükteki sedan modeli olarak müşterilerin dikkatini çekmişti.

2019 Hyundai Sonata

Elentra ve Accent ile benzer çizgileri taşıyan Sonata, Güney Koreli Hyundai’nin yenilikçi güvenlik teknolojileriyle de donatılmış halde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version