Japonya menşeli otomobil markası Nissan, araçlarının anahtar kontağında yaşanması muhtemel bir sorundan ötürü araçlarını geri çağırma kararı aldığını duyurdu. General Motors‘un aksine bu geri çağırma kararı milyonlarca aracı ilgilendirmiyor. Sadece Kuzey Amerika bölgesinde satılan 166 bin araba geri çağrılmış durumda. Bu araçların da 153 bini ABD’de, 13 bini ise Kanada’da satılmış.

Geri çağrılan modellerin listesi açıklandı

Nissan’ın geri çağırma kararı aldığını açıkladığı modellerin detaylı bir listesi de yayınlandı. Ülkemizde satılmayan bazı modeller de bu listeye dahil. 2017 ila 2018 model Juke, Frontier, Sentra, Versa, Versa Note, NV, NV200 ve NV200 taksi arabası sahiplerinin yetkili Nissan bayilerine uğraması çağrısı yapıldı.

Kanada’da ise 2017-2018 model Frontier, Micra ve Versa Note modelleriyle beraber 2017 Sentra, NV200, NV1500, NV2500 ve NV3500 modelleri geri çağrıldı.

Kontaklarında sorun var

Arabaların geri çağrılma gerekçesi olarak kontak sistemindeki bir problem gösteriliyor. Buna göre anahtar takıldıktan sonra araç hareket halindeyken kendi kendine “ON” pozisyonundan “ACC“e geri dönüyor. Bu da trafikte seyreden aracın aniden istop etmesine, dolaylı olarak da hava yastığı sisteminin kapanmasına yol açıyor.

Haliyle bu da bir sürücünün başına gelebilecek en korkunç senaryolardan biri olunca Nissan’ın araçları geri çağırmaktan başka çıkar yolu kalmamış gibi gözüküyor.

Neyse ki geri çağrılan arabalar yetkili teknik servislerde hiçbir şekilde ücret alınmaksızın tamir edilecek ve trafiğe sorunsuz çıkmaya devam edecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version