İlk kez geçtiğimiz yıl ABD’nin Kaliforniya eyaletindeki Pebble Beach sahilinde düzenlenen etkinlikte görücüye çıkan SSC Tuatara, göz alıcı güzelliğinin yanı sıra sahip olduğu üstün performans değerleriyle de dikkatli bakışları üzerine toplamayı başarmıştı.

Fakat aslında bu, SSC Tuatara modelini ilk görüşümüz değildi. Daha önce, 2011 yılında da konsept halindeyken Tuatara’yı görme imkânını bulmuştuk. Nitekim geçen yıl Pebble Beach‘te görülen model sadece bir prototipten ibaretti.

Aşağıda yer alan videoda SSC Tuatara’nın üretim öncesi ikinci prototip modelini görüntüleyebilir, 1750 beygirlik süper otomobilin tahrik edici egzoz sesini dinleyerek mest olabilirsiniz!

Evet evet, doğru okudunuz. Çift turbolu 5.9 litrelik V8 motora ev sahipliği yapan bu araba, gerçekten 1750 beygir güç üretebilme yeteneğine sahip. Merkezi ABD’nin Washington eyaletinde olan SSC Kuzey Amerika‘dan yapılan açıklamalarda süper otomobilin 300 mil (482 km/s) olan hız sınırını aşabilecek kapasitede olduğu belirtilmişti.

Eğer bu gerçekleşirse, Tuatara üretilmiş en hızlı araba modelleri arasına üst sıralardan dahil olabilir.

Sadece 100 adet üretilebilir

Yukarıda yer alan 3 dakikalık videoda SSC Tuatara’nın yanı sıra Pagani Huayra “Scozia” gibi sayısız lüks otomobili görebilmek mümkün. Halen daha prototip aşamasında olduğu için yan aynaları bulunmayan arabanın iç döşemeleri de emsallerinin aksine hayli zayıf. Üretim bandından indikten sonra bu sorunların tamamı illa ki giderilecektir.

Bu arada SSC Kuzey Amerika’nın bu özgün tasarımlı arabadan sadece 100 adet üretmesi söz konusu.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version