İngiliz lüks otomobil markası Rolls Royce yeni modelini görücüye çıkardı. Aslına bakılırsa bu çok sevilen Cullinan SUV’un 1:8 ölçekte küçültülmüş, minyatür bir versiyonu. Fakat görünümü sizi aldatmasın: Model araba olmasına rağmen gerçek bir Toyota Yaris kadar pahalıya mal olmuş.

Tamamen el işçiliğiyle üretilen model araba şaşırtıcı detaylara sahip. Öyle ki 1:8 ölçekte olmasına rağmen insan elinin bu kadar ince detaylara nasıl girebildiğini düşündürüyor.

Kaputun altındaki motor bile düşünülmüş

Replika modeli üretmek için toplam binin üzerinde parça kullanılmış. Mümkün mertebe gerçek SUV’a benzemesi için çalışılan aracın kapıları, bagaj kapağı ve kaputu açılabiliyor. Öyle ki kaputun altında yatan 6.75 litrelik çift turboşarjlı V12 motoru görebilmek bile mümkün.

Boya işçiliği ise muazzam! Rolls Royce’un gerçek Cullinan’da kullandığı renk tonu hem elle boyanmış, hem de pasta cilası atılmış. Özellikle renk itibariyle gerçek modelle minyatür halini ayırt edebilmek neredeyse imkansız. Üstelik model arabanın dış aydınlatmaları da fonksiyonel. Uzaktan kumanda ile kapıları açıp kapatabiliyorsunuz mesela.

Fiyatı dudak uçuklatabilir

Kabin içinde kullanılan malzemeler bile gerçek Cullinan modelindekilerle aynı. Ahşap döşeme ve deri nakışlar gibi. Minyatür modelin üretimi ise 8 katı büyüklükteki gerçek arabayı üretmek için ihtiyaç duyulanın yarısından da fazla zaman istiyor: 450 saat!

1:8 ölçekli Cullinan’ın başlangıç fiyatı 17 bin 100 dolar olarak belirlenmiş. Arabanın isteğe göre sipariş edilebilecek 27 bin 360 ve 40 bin dolarlık versiyonları da var.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version