Otomobil duayenlerinin büyük saygı duyduğu markaların başında gelen Alfa Romeo, günümüzde FCA Grubu bünyesinde faaliyetlerine devam eden hayli köklü bir otomobil üreticisi. Şimdilerdeyse bu marka, ta 1939 yılında üretilen ve günümüzde eşine çok nadir rastlanabilecek güzellikte bir modelinin satışıyla yeniden gündeme geldi.

İkinci Dünya Savaşı‘nın henüz başlamadığı ve Avrupa’nın bombardımanlara maruz kalmadığı 1939 yılında üretilen Alfa Romeo 8C 2900B Touring Berlinetta modeli, Lamborghini ve Ferrari gibi otomobilde İtalyan rüzgarlarının estiği dönemin çizgilerini taşıyor.

Şubat ayında yeni sahibine kavuşması beklenen nostaljik araç için 25 milyon dolar değer biçildi. 8C 35 Grand Prix modelinin şasisi üzerine inşa edilen model daha çok yarış pistlerinin tozunu atacak şekilde tasarlandı. Ancak bu modeli sadece performansıyla değerlendirmek haksızlık olacaktır, çünkü konfor noktasında da gayet başarılı bir yerde.

Sadece 5 adet üretildi

Bu nadide parçanın 25 milyon dolar gibi fahiş bir ücretle yeni sahibine teslim edilecek olmasının en büyük sebebi, bugüne dek sadece 5 adet üretilmiş olması.

1939 yılında İngiltere‘ye teslim edilen ve toplamda 4 farklı kişinin sahipliğinde kalan aracın mevcut sahibi, babasının 1976 yılında bu modeli satın aldığını belirtti. Kendisinin neden satış kararı aldığı ise bilinmiyor.

Takvim yaprakları 8 Şubat 2019‘u gösterdiğinde Fransa’nın başkenti Paris’teki Artcurial Motorcars isimli müzayede evi, 25 milyon dolar ve belki daha da yüksek bir ücret karşılığında arabanın satışını açık arttırma yöntemiyle gerçekleştirmiş olacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version