Yukarıda fotoğrafını görebileceğiniz muhteşem güzellikteki 1962 model Ferrari 250 GTO, inanılmaz derecede nadir bulunabilen bir araç. Yalnızca 1962 ila 1964 tarihleri arasında üretilen ve sayısı bir elin parmaklarını geçmeyen model, daha çok yarış aracı olarak kullanılmıştı. Neyse ki üretilen tüm araçlar yarışları kazasız belasız atlattı ve bunların en pahalısı olan 1963 model 250 GTO tamı tamına 70 milyon dolar karşılığında yeni sahibini buldu.

Şimdilerdeyse bir diğer araç, 1962 model 250 GTO satışa çıkıyor. Açık arttırma usulüyle satılacak olan araba için tahmini biçilen değer 45 milyon dolar. Şasi numarası 3413GT olan 250 GTO, 1962’de düzenlenen Targa Florio yol yarışlarında Amerikan yarışçı Phil Hill tarafından test edilmişti.

Geçmişi oldukça eskiye dayanıyor

Sadece 36 adet üretilen modelin üretim bandından inen üçüncüsü, bu araç.

İlk sahibi Edoardo Lualdi-Gabardi olan araba bugüne dek sayısız yarışı birinci sırada bitirmeyi başardı. Fakat modelin gündeme gelişi İtalyan Ulusal GT Şampiyonası‘nı ilk sırada tamamlamasının ardından gerçekleşti. Sonrasında ise aracı ünlü mücevher markası Bulgari‘nin sahibi Gianni Bulgari‘nin garajında gördük.

Hiçbir zaman başarısız olmadı

Araca dair ilginç bir nokta ise hiçbir zaman kaza yapmamış ve yarışı bitiremeyecek hale gelmemiş oluşu. Yarışların zorluğu hesaba katıldığında bunu başarmak gerçekten güç. Bu arada 1964 yılında aracın kasasının Series II‘ye güncellendiğini de belirtmekte fayda var.

2000 yılında 7 milyon dolara satılan araç “muhteşem derecede orijinal” şeklinde nitelendirebileceğimiz bir kondisyona sahip.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version