Ford’un oldukça nadir bulunan ve uzun süren restorasyon işlemlerinin ardından satışa çıkarılan 1970 model Torino King Cobra modeline paha biçilemiyor! Öyle ki King Cobra, süper spor otomobiller arasında yer alan Ford GT’den daha pahalıya satılacak. An itibariyle 1970 Ford Torino King Cobra, MotorGT isimli araç satış platformuna 459,900 dolarlık ücretle satışa çıkmış durumda. Kıyaslama yapmak için sıfır Ford GT’nin 453,750 dolara satıldığını not düşmekte fayda var.

NASCAR’da boy gösterdi

Torino Talladega modelinin bir üst versiyonu, Plymouth Superbird’in ise en büyük rakibi olması planlanan King Cobra 1969 ila 1970 yılları arasında NASCAR yarışlarına katıldı.

Tasarımına hakim olan oval hatlar sayesinde aerodinamiği çok iyi olan araç ne yazık ki hiçbir zaman üretim bandına giremedi ve bir prototip olarak sınırlı sayıda üretildi. Bunun en büyük sebepleri, NASCAR’ın araçlarla ilgili yönetmelikte önemli değişikliklere gitmesi ve Ford’un yönetici kadrosunda yaşanan istifa süreci olarak gösteriliyor.

Şimdi ise satışa çıkarılan King Cobra’da orijinal olmayan Boss 429 V8 motor ve 4 ileri manuel şanzıman yer alıyor. Aslında bu prototipte Ford’un yüksek performanslı 429 Super Cobra Jet V8 ve 429 Cobra Jet motoru otomatik şanzımanla birlikte kullanılmıştı.

Öte yandan King Cobra’nın iç dizaynı da en az dışı kadar göz alıcı. Ön ve arkada yer alan deri kaplamalı koltukların yanı sıra zemini kaplayan siyah halı göze çarpıyor. T şeklindeki vites bölmesi, ön taraftaki iki koltuğun tam ortasında yer alıyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version