Toyota’nın en efsane modellerini sıralayacak olursak Corolla ve Hilux’tan sonra akla Supra’nın gelmesi kaçınılmazdır. Çok fazla üretilmemesi, temiz stok modellerinin artık nadiren bulunabilir oluşundan dolayı MKIV Supra modellerine günümüzde çok sık rastlayamıyoruz.

Bu sebepten olsa gerek, bu hafta sonu ABD’nin Florida eyaletine bağlı Amelia adasında gerçekleştirilen bir açık arttırmada 1994 model Supra Twin Turbo Targa kendine tam 173 bin 600 dolara alıcı buldu!

İlk etapta sadece bir Instagram hesabında paylaşıldığı için Jalopnik editörü bu fiyatın doğruluğundan pek emin olamamış. Fakat sonradan müzayedeyi düzenleyen Sotheby’s şirketinin halkla ilişkiler yöneticisine ulaşmış ve nadir temizlikteki bu Supra’nın gerçekten bu fiyata satıldığını teyit etmiş.

Manuel vites ve bej rengi iç döşemesiyle dikkat çeken arabanın en önemli avantajı, kilometresinin sadece 11 bin 200 milde, yani yaklaşık 18 bin kilometrede oluşu. Yaşına göre hiç kullanılmamış, tertemiz bir arabadan bahsediyoruz.

Neredeyse hiç kullanılmamış, tertemiz kondisyonda

Bizde “Tramer” olarak geçen sistemin bir benzeri ABD’de “Carfax” adıyla kullanılıyor. Supra’nın Carfax kayıtlarına baktığımız zaman da Supra Twin Turbo Targa‘nın Illinois eyaletinde 2 yıl boyunca kullanıldığını ve 6 bin mil yol kat ettiğini görebiliyoruz. Yaklaşık 1 yıl kadar önce de araç İsviçre’ye ihraç edilmiş.

Burada da 5 bin mil boyunca kullanıldıktan sonra ABD’ye geri dönmüş ve açık arttırmayla yeni sahibine teslim edilmiş. 173 bin 600 dolar gibi yüksek bir fiyata hem de.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version