Hiper otomobil” olarak da nitelendirilen inanılmaz derecede yüksek performanslı spor arabaların günümüzde hayli revaç gördüğü herkesin malumu. Bugatti, McLaren, Porsche ve Ferrari başta olmak üzere birçok marka sadece süper otomobil üretimine yoğunlaşmış durumda.

Her ne kadar günümüzde Mercedes bu markalarla yarışacak kadar performanslı bir süper otomobil üretmiyor olsa da, 1998 yılında gerçekten bunu başarmıştı. Mercedes Benz‘in o ünlü yıldızını taşıyan AMG CLK GTR modeli tam bir efsaneydi!

GT1 ve F1’e rakip olarak geliştirildi

Mercedes mühendisleri tarafından geliştirilen aracın en büyük rakipleri arasında Porsche GT1 ve McLaren F1 yer alıyordu. Haberin devamında fotoğraflarını görebileceğiniz arabadan toplamda sadece 25 adet üretildi.

6.9 litrelik V12 motoruyla 630 beygir gücünde olan araba, dış tasarımıyla da büyülemeyi başarıyor doğrusu.

Şimdilerdeyse bu 25 araçtan 9’uncusu, ABD’nin Kaliforniya eyaletine bağlı Monterey’deki ünlü müzayede evi RM Sotheby’s‘te açık arttırmaya çıkmaya hazırlanıyor. Aracın tahmini satış rakamı ise 4 milyon 250 bin dolardan 5 milyon 250 bin dolara kadar değişiyor. Miktar korkunç derecede yüksek, ancak buna kesinlikle değer!

İnanılmaz derecede “orijinal” bir parça

Peki, bu kadar çok para karşılığında alıcı ne elde edecek? Kusursuz derecede orijinal motoruyla, orijinal bir araba. Ancak bu arabanın ABD sokaklarında trafiğe çıkması ne yazık ki yasal olarak mümkün değil. Yani aracın gelecekteki sahibi bu muhteşem güzelliği sadece ve sadece yarış pistlerinde kullanabilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version