Subaru sahiplerine kötü haber! Reuters‘te yer alan habere göre Japon otomobil üreticisi dünya genelinde yaklaşık 2.3 milyon adet Subaru modelini fren lambasında yer alan ve marş sistemini de etkileyebilen çeşitli sorunlardan dolayı geri çağırma kararı aldı.

Amerikan Tüketici Birliği‘nce yayınlanan Consumer Reports‘ta yer alan açıklamaya göre bahsi geçen 2.3 milyon aracın 1.3 milyon adedi ABD’de kullanılıyor. Aralarında Impreza, Crosstrek ve Forester‘in de yer aldığı bu modeller için Subaru şimdiden ABD Ulusal Karayolu Trafiği Güvenliği İdaresi‘ne başvuruda bulunarak geri çağırma kararı aldıkları bilgisin vermiş bulunuyor.

Sorun neden kaynaklanıyor?

Geri çağırma kararının sebebi olarak gösterilen hata, araçlarda yen alan fren lambası anahtarından kaynaklanıyor. Raporlara göre silikon içeren temizleyici gibi bazı sıvılar bu anahtarın içine kaçabiliyor ve işlevini yitirmesine yol açıyor.

Mekanik olarak frenlerin çalışmasında herhangi bir aksaklığa yol açmasa da fren lambasının bozulması, aracın fren yaptığını arkadan gelen sürücünün fark edememesine sebep olabiliyor.

Subaru bu hata sebebiyle hazırlanan yaklaşık 33 teknik raporun farkında olduklarını da belirtti.

Marş sistemine de zarar verebiliyor

Bazı modellerde fren lambası anahtarı marş sistemiyle de bağlantılı. Arabayı çalıştırmak için frene basmanın gerektiği bu modellerde fren lambasının çalışmaması, aracın çalışmamasına da yol açabiliyor.

Bu arada geri çağırma kararı alınan tüm modeller ve üretim yılları aşağıdaki gibi sıralanıyor:

2013-2017 Subaru Crosstrek

2012-2016 Subaru Impreza

2008-2014 Subaru Impreza

2014-2016 Subaru Forester

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version