2020 yılına ilişkin otomobil pazarı verileri paylaşılmaya devam ediyor. Sıfır araçların durumu ve kullanıcıların tercihleri bir yana şimdi de Aralık ayı için 2.el için verileri paylaşılmaya başlandı. Türkiye’nin en büyük 2.el satış sitelerinden biri de bu konuda önemli verileri paylaştı. 2.Elde Türkiye’nin en popüler araçları da bu verilerle beraber ortaya çıkmış oldu.

Açılan ilanlara ve ilanların görüntüleme sayılarına göre bir değerlendirme yapıldığını belirterek, paylaşılan verilere geçelim.

2.Elde Türkiye’nin En Popüler Araçları Hangileri Oldu?

Paylaşılan ilanlara ve araç modellerine geçmeden önce şunu belirtmek gerekiyor ki aylardan sonra ilk kez Aralık ayında fiyatlarda bir gerileme durumu söz konusu oldu. Aralık ayında ilk defa araçların fiyatı %1’lik bir gerileme gösterdi.

Önceki aylarda hep artış görmeye başlamıştık. Bu düşüşe rağmen, satışlarda da bir miktar gerileme oldu. Aralık ayında en çok ilanı açılan araçlara gelince, her zaman olduğu gibi otomobil kategorisinin lider olduğu açıklandı. Devamında ise minivan, panelvan ve SUV-pickup aileleri var.

İlanlarda zirvede yer alan araç ise Volkswagen Passat oldu. Bu araç sürpriz mi oldu hayır. Geçtiğimiz 5 aylık süreçte de yine lider aynı araç olmuştu. İkinci sırada yer alan ise Renault Clio oldu. Bundan sonraki araçlar için sıralama şu şekilde:

  • Opel Astra
  • Renault Megane
  • Ford Focus

2.Elde Türkiye’nin en popüler olan araçlar için bir de görüntülemelere bakmak gerekiyor. Bunlar açılan ilanlardı. Görüntülemeler kısmında da yine Volkswagen birinci sırada. %11.3’lük bir paya sahip.

Diğer araçlarda ise durum şu:

  • Renault – %11.1
  • BMW – %9.8
  • Mercedes Benz – %8
  • Opel – %6.2

Bunlarda ilanları en çok görüntülenen otomobil markaları oldu. 2020 Aralık ayı için açıklanan bu veriler bir nevi 2020’nin özeti. Şimdi gözlerimiz 2021 için paylaşılacak olan verilerde.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version