2017 yılı elektrikli araç sektörü için oldukça hareketli geçti. Tesla görücüye çıkardığı elektrikli kamyon ve Roadster modeliyle dikkatleri üzerine çekerken, diğer fosil yakıtlı otomobil üreticilerinde de elektrikli araçlara karşı eskisinden daha fazla bir farkındalık oluştuğu söylenebilir.

Inside EV isimli sitenin ABD’deki elektrikli araç satışlarını araştırarak derlediği bir raporda 2017 yılı içinde en çok satan elektrikli otomobil modelleri listelendi.

Tesla açık ara önde

Model S ABD’de en çok satan elektrikli otomobil ünvanını yine kimseye kaptırmadı, ancak satışlar 2017’de 2016’ya göre biraz düştü. 2016’da 28 bin 896 adet satan Model S, bu yılın 11. ayına kadar 22 bin 85 adet satış gerçekleştirebildi. Yıl sonuna doğru bu rakamın en fazla 24 bin 092’ye ulaşması bekleniyor.

Ayrıca Tesla, en çok satan 5. elektrikli otomobil modelinin de üreticisi. Model X yılın 11. ayına kadar 18 bin 15 adet satmayı başardı.

General Motors atağa kalktı

Gelelim Tesla’nın en büyük rakibine. Geliştirdiği Chevy Bolt modeliyle Tesla’nın hemen ardında sıralanan GM, 2017 yılında bu modelden 20 bin 70 adet satabildi. Şirketin önümüzdeki yıl 2 yeni elektrikli araçla birlikte 2023’e kadar 18 elektrikli modeli daha tanıtacağını duyurmasıyla birlikte Tesla’yı zor günler bekliyor olabilir.

Toyota da listede var

Prius Prime modeliyle elektrikli araç pazarına giren Toyota’nın sektörü yakalamada çok geç kaldığı söylenebilir. Toyoto da 2020’ye kadar 10’dan fazla elektrikli araç modelini ürün gamına eklemeyi hedefliyor. Kim bilir, belki o zaman ancak Tesla ve GM’ye yetişebilir.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version