ABD’de en çok satılan minivanları arasında yer alan Honda Odyssey‘in 2018 ve 2019 yılları arasında üretilen bazı modellerinin geri çağrıldığı belirtildi. Bu kararın gerekçesi, modellerde kullanılan şanzımanın beklenmedik bir şekilde kafa karışıklığı yaşayarak sürüş esnasında kendi kendine “P” (Park) pozisyonuna geçmesi.

Kaçınılması güç kazalara yol açabilen bu durumun önüne geçmek için Honda, etkilenen araçları yetkili servislere davet etti.

Kontrol ünitesi bozuluyor

Baştan aşağıya yenilenen Odyssey modelinde Honda, dokuz ileri otomatik şanzıman kullanıyor.

Geri çağrılan tüm araçların ortak noktası da bu şanzımana sahip olmaları. Aküden enerji çeken şanzıman kontrol ünitesinin bağlantı noktasında meydana gelen bir sorun, bu ünitenin kendini yeniden başlatmasına yol açıyor.

Yolda giderken vitesi “P”ye alıyor

Honda’nın açıklaması tam bu yeniden başlatma süreci esnasında vitesin kendiliğinden park pozisyonuna geçtiği yönünde. Üstelik bu durum araba seyahat halindeyken bile meydana gelebiliyor. Şans eseri herhangi bir kazaya yol açmasa dahi, şanzımana sistemine çok ciddi zararlar vereceği kesin.

Şanzıman bir kere bu durum neticesinde hasar görünce vites “P” pozisyonuna alındığında araç geriye doğru kayabiliyor. Her şekilde bir an önce telafi edilmesi gereken bir sorun.

Ücretsiz tamir hizmeti sunulacak

Teker teker aranan ve bir an önce yetkili servislerden randevu almaya davet edilen Odyssey sahipleri, araçlarının akü bağlantı noktalarını güven altına aldıktan sonra güvenle kullanmayı sürdürecekler.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version