Yeni platform, yeni tasarım, yeni iç dizayn, yeni, yeni, yeni… Peugeot Partner ve Opel Combo ile eş zamanlı üretilen 2018 model Citroen Berlingo, hafif ticari sınıfına Cactus’ten aşina olduğumuz şıklığı ve tarzı getiriyor. Yalnızca dış tasarımıyla değil, iç dizaynında kullanılan malzemeyle de önceki modellerden bariz bir şekilde sıyrılmayı başaran yeni Berlingo; özellikle kalabalık aileler ve şık bir hafif ticari arayışındakiler için ideal model olabilir.

EMP2 platformu üzerine inşa edildi

2018 model Berlingo, PSA Grubu tarafından geliştirilen yeni EMP2 platformu üzerine inşa edildi. Elektrikli direksiyon sayesinde manevra kabiliyeti daha da atik ve hızlı hale gelen modelin dönüş açısı azaltılmış. Diğer çoğu Citroen modelinde olduğu gibi yeni Berlingo’da da “air bump” adı verilen, Cactus modellerinden aşina olduğumuz plastik çıkıntılar kullanılmış. Çarpma anında kapıların daha güvenli olmasını sağlayan bu plastik çıkıntılar, araca ekstra bir güzellik de katıyor doğrusu.

Aynı segmenti paylaştığı çoğu modelde olduğu gibi Berlingo da farklı varyasyonlarla müşterilerin beğenisine sunuluyor. Berlingo M modeli 4.4 metre uzunluğa, Berlingo XL ise 4.75 metre uzunluğa sahip. Her iki araçta da 5 veya 7 koltuk seçeneği mevcut. Bu özellikleriyle Berlingo, sınıfının en geniş iç hacmini sunuyor.

Farklı motor seçenekleriyle geliyor

110 ve 130 beygir güç üretebilen 1.2 benzinli motorun yanı sıra 75, 100 ve 130 beygirlik dizel motor seçenekleri de Berlingo müşterilerini karşılayacak. Motoruna göre değişmekle birlikte sekiz ileri otomatik veya altı ileri manuel vites de tercih edilebilecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version