Android Auto ve Apple CarPlay sanılanın aksine sadece otomobillerde kullanılmıyor. Evet, bu teknolojilerin isimlerinde “araba” vurgusu mutlaka geçiyor ancak iki tekerlekli araçlarda da pekala bu gelişmiş eğlence sistemlerine rastlayabilmek mümkün.

Nitekim Japon otomobil üreticisi Honda’nın çok sevilen Gold Wing isimli amiral gemisi motosiklet serisine yapmak üzere olduğu şey, tam da bu.

Öğrendiğimiz bilgilere göre Honda, 2018 model Gold Wing motosikletler için Android Auto desteğini önümüzdeki ay itibariyle sunmaya başlayacak. Arabalar için tasarlanmış bir platformu motosikletlere uyarlama fikri ilk başta şaka gibi gelebilir, ancak Honda gayet ciddi.

Firma buna yabancı da sayılmaz, çünkü 2017 yılında Apple CarPlay’i motosiklet modellerine getiren ilk marka olmuştu. Android işletim sistemine sahip telefon kullananların ne yazık ki bu zamana kadar beklemesi gerekti.

Bluetooth kulaklık kullanmak gerekiyor

“Geç olsun, güç olmasın” diyen Honda’nın 2018 Gold Wing modellerine Android Auto özelliğinin geleceğini açıklaması kullanıcılar tarafından sevinçle karşılandı. Tabii bunun için bazı gereksinimler var. Android 5.0 Lollipop veya daha güncel bir işletim sistemine sahip telefon şart.

Ek olarak Bluetooth kulaklık da gerekiyor, çünkü hareket halindeyken elinizi direksiyondan çekip Android Auto’ya dokunmak istemezsiniz. Bunun yerine sesli komut vererek Android Auto’ya müzik çalmasını veya navigasyon uygulamasını açmasını söyleyebilmeniz mümkün.

Şuan için Android Auto desteğinin 2018 Gold Wing’lere nasıl geleceğine dair herhangi bir açıklama yok. Muhtemelen Haziran ayının ortalarına doğru ücretsiz olarak gerekli güncelleme yetkili servisler tarafından yapılacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version