Maserati’nin Kuzey Amerika operasyonu binden fazla son model lüks sedan aracını geri çağırıyor! Henüz üretim bandından yeni inen lüks araçların yakıt hortumlarında meydana gelen sızıntı, motor bloğunda yangına yol açabileceği için geri çağırma kararı alındı.

ABD’de fiyatları sırasıyla $73,050 ve $105,600 olarak belirlenen 2018 model Ghibli ve Quattroporte modellerinde meydana gelen bu sorun, Maserati’nin itibarını da sarstı. Yakıt deposunda motor bloğuna uzanan hortumun yüksek sızıntı riski taşıması sonucu araçlar tekrar geri çağrıldı.

Ancak neyse ki yeni üretilen bu araçlar henüz müşterilerine ulaştırılmamıştı. Şirketin sözcüsü Matteo Sardi’nin açıklamasına göre 2018 model Maserati’ler şuanda hiçbir müşteriye satılmadığı gibi, yalnızca galerilerdeki yerini almış durumdalar. Dolayısıyla geri çağırmanın son kullanıcıları pek de etkilemediği söylenebilir.

Maserati suçu tedarikçiye attı

Sorun çıkaran yakıt hortumunun tedarikçisi ise SumiRiko Italy isimli bir şirket. 24 Temmuz ila 14 Aralık tarihleri arasında üretilen bin 406 adet aracı etkileyen bu hatayı tedarikçinin üzerine yıkan Maserati, böylece son dönemde arabalarını geri çağıran lüks oto üreticileri arasına dahil oldu.

Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz günlerde de Aston Martin 5 binden fazla arabayı akü birimindeki kablolarda meydana gelen arıza yüzünden geri çağırmak zorunda kalmıştı.

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubuna dahil olan Maserati’ye göre arabalardaki yakıt hortumu değiştikten sonra sorun kökten çözülmüş olacak. Sorunlu parçayı Maserati için üreten SumiRiko Italy firmasının yetkililer ise konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçındı.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version