Mercedes Benz’in 2018 model yeni A serisi aracından ilk görüntü geldi. Her ne kadar üzerinde gölgeler bulunuyor olsa da çok ihtişamlı bir modelle karşı karşıya olduğumuzu söyleyebiliriz.

Yeni CLS’nin dış tasarımını çok andıran A serisinde Aston Martin modellerini andıran ön ızgara tercih edilmiş. Ön tamponun tam ortasındaki devasa büyüklükteki Mercedes yıldızı ve AMG tasarımlarından fırlamış gibi duran alt ızgaralar kesinlikle dikkat çekici.

Rakiplerinden daha geniş iç hacme sahip

Mercedes, A serisi araçlarını Audi A3 ve BMW 1 serisindeki modellere rakip olarak konumlandırıyor. Yeni çıkacak olan Mercedes Benz A serisi araçlar ise muadili araçlardan daha geniş iç hacme ve kabin alanına sahip olacak.

Öte yandan yeni A serisinin bir de plug-in hibrid versiyonunun üretileceği de iddialar arasında. Kullanıcılar tarafından hiç beğenilmeyen ve “Emanet gibi duruyor” diye eleştiri konusu yapılan araç içi ekran da değişime uğramış. Artık 12.3 inç büyüklüğünde, normal bir tablet boyutundaki dokunmatik ekran A serisi araçlardaki yerini alacak. Deri iç döşeme ve spor direksiyon ise cabası.

AMG paketi de üretime hazır

Mercedes Benz markasının performans odaklı araçlar geliştiren birimi AMG de şimdiden 2018 model A serisi araçlar için kollarını sıvamış durumda. AMG’nin patronu Tobias Moers, yeni yılda AMG A35’in geleceğini resmen açıkladı. 300 beygir gücündeki yeni AMG aracı, Audi S3 ve VW Golf R’ye rakip olarak yollara çıkacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version