Saat firması Swatch ve otomotiv devi Mercedes-Benz’in işbirliğine gitmesiyle birlikte hayatımıza giren Smart markası, 10 yaşına bastı. Yola çıkarken Smart arabalarının hedefi, küçük ama tarz sahibi ve özelleştirilebilir mikro modelleri insanlarla buluşturmaktı.

Aslında ilk Fortwo modeli bundan yaklaşık 20 yıl önce Fransa’nın Hambach şehrindeki Smartville fabrikasında banttan inmişti. Ancak ABD’ye ulaşıp 2008 model olarak piyasaya sürülmesi tam 9 yıl almıştı. Görünüşe göre Smart, bunu kutlanacak bir durum olarak görüyor. Bu sebeple de şirket, ABD’nin Detroit şehrinde düzenlenecek olan otomobil fuarına Fortwo’nun 10. yıl için özel üretilen modeliyle katılım sağlamaya karar verdi.

Aslına bakarsanız Smart modellerinin satışı her geçen yıl düşüyor, yani ortada pek de kutlanacak bir durum yok. Benzin fiyatlarının dünya genelinde düşmesiyle birlikte insanlar eskisi kadar küçük hacimli arabaları satın almak istemiyor.

 

Fortwo artık daha çekici!

Fuarda görücüye çıkacak olan Smart Fortwo “10th Anniversary Edition” modelinin dış görünüşünde birçok iyileştirme var. Tercih edilen safir mavisi boya, bunlardan ilki. Aracın 10. yıla özel üretildiğini gösteren etiketler ve 16 inçlik Monoblock VII model Brabus çelik jantlar da cabası.

Özel sürüm 2018 model Smart Fortwo’lar yalnızca kısa bir süreliğine sipariş kabul edecek. İsteyen müşteriler Passion ve Prim paketlerinden birine ek olarak 10. yıla özel hazırlanan paketi satın alabilecekler. Ancak bunun için keseyi biraz açmaları gerekeceğe benziyor, çünkü Fortwo’nun ham fiyatının üzerine 1,950 $ daha fazla para ödemek zorunda kalacaklar.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version