Otomobillerde kullanılan motorlarla ilgili dünyanın en önemli ödülü olan International Engine of the Year‘ın 2018 (Uluslararası Yılın Motoru) sonuçları açıklandı. 2018’in En İyi Motorları hangileri oldu?

2018’in En İyi Motorları Hangileri Seçildi?

Bu yıl 20’nci yaşını kutlayan ödül dünya çapında etkisini artırmış durumda. Bu nedenle otomobil markaları da reklamlarında bu ödülü kullanmaya başladı. Sonuçta otomobillerin tercih edilmesinde motor performansları, yakıt tüketimleri önemli rol oynuyor.

Japonya’dan Almanya’ya, Kanada’dan Güney Afrika’ya, Brezilya’dan Türkiye’ye 31 ülkeden 68 otomobil gazetecisinin jüri üyesi olduğu International Engine of the Year (IEOTY) organizasyonu, bu haliyle çok farklı pazarlardaki beklentilerin tek potada eritilip motorlarla ilgili en tarafsız ve doğru sonuçlara ulaşıyor.

International Engine of the Year 2018’de büyük ödül olan International Engine of the Year ile birlikte 3.0-4.0 litre hacim kategorisi, En İyi Performans Motoru ve son 20 yılın en iyi motoru (Best of Best) ödüllerini Ferrari’nin çift turbo beslemeli 3.9 V8 motoru kazandı. Üç yıldır üst üste ödül kazanan yüksek teknolojiye sahip Ferrari V8’i 488 GTB ve 488 Pista’da kullanılıyor.

Yeni Motor Kategorisinde Kazanan Hangi Motor Oldu?

Son bir yılda satışa sunulan motorların yarıştığı Yeni Motor kategorisinde de ödül Ferrari’nin 6,5 litrelik V12’sine gitti. Büyük hacim, 12 silindir ve atmosferik yapısıyla nadir örneklerden biri olan motor, turbo beslemelilere karşı hala yerini koruyor. Ferrari V12’si aynı zamanda 4.0 litre üstü hacim kategorisinde de ödüle layık görüldü.

Ford 1.0 EcoBoost’u Tahtından İndiren Motor!

Turbo teknolojisi sayesinde Türkiye’de önemli hale gelen 1.0 litre altı hacim kategorisinde VW, 3 silindirli 1.0 TSI ile bu kategorinin altı yıldır yenilmez armadası olan Ford 1.0 EcoBoost’u tahtından indirdi.

2018’in En İyi Motorları ödüllerinde Türkiye için bir diğer önemli hacim kategorisi olan 1.0-1.4 litre kategorisinde PSA’nın (Peugeot, Citroen, DS ve Opel) 1,2 litrelik turbo beslemeli motoru dördüncü kez ödülü kazanmayı başardı. Bu motorun küçük yapısına karşılık yüksek çekiş gücü, tutumluluğu ve küçük otomobillerden 7 kişilik SUV 5008’e kadar birçok otomobilde görev yapması boşuna değil.

1.4-1.8 litre kategorisinde BMW 1,5 litre hibrit, 1,8-2,0 litre kategorisinde Porsche 2,0 litre turbo, 2.0-2.5 litre kategorisinde Audi 2,5 litre 5 silindir turbo, 2.5-3.0 litre kategorisinde ise Porsche’nin 3,0 litrelik turbo beslemeli güç ünitesi ödül kazanan motorlar oldu.

Tesla da Ödülle Döndü

Çevreci motor ve elektrikli motor kategorilerinde son yılların flaş markası Tesla ödüle uzanmayı başararak 2018’in En İyi Motorları organizasyonuna damga vuran bir diğer marka oldu.

Otohaber

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version