“Ha geldi, ha geliyor” derken ortaya çıkan bir sürü casus çekim fotoğraflarında sonra nihayet dördüncü nesil Hyundai Santa Fe’nin basın görselleri bugün gün yüzüne çıktı.

Bir önceki modelle arasında dağlar kadar fark olan yeni SUV modelinin iç dizaynı baştan aşağıya yenilenmiş. Öte yandan iyice inceltilen ve şerit haline gelen ön farlar ise daha önce tanıtılan Kona ve hidrojen hücre yakıtlı Nexo crossover modellerini anımsatıyor.

“Basamaklı ızgara” tasarımı gözlerden kaçmıyor

Hyundai’nin yeni geliştirdiği ve ilk kez i30’da uyguladığı “basamaklı ızgara” tasarımı, Santa Fe’nin ön cephesinde dikkat çeken ilk detaylardan. Izgaranın hemen yanına konumlandırılan ve şerit şeklindeki ince farların altındaki büyük aydınlatmalar da Hyundai’nin yeni SUV’una özel bir hava katıyor.

Elimizde şuan için yalnızca yeni Santa Fe’nin önden çekilen görüntüleri olduğu için arabanın arka ve yan profiliyle ilgili yorum yapabilmek güç. Ancak aşağıdaki gibi bir kaba taslak çizim, daha önce Hyundai’nin kurumsal sayfalarında paylaşılmıştı. Araç hakkında daha iyi fikir sahibi olabilmeniz için paylaşmakta fayda görüyoruz.

Aracın iç dizaynına baktığımızda ise dokunmatik ekranın sürücünün dikkatini dağıtmayacak, gözlerini yoldan ayırmasına gerek bırakmayacak şekilde tasarlanacak şekilde yeniden konumlandırıldığı görülüyor.

2.0 ve 2.2 litrelik dizel motor seçeneğinin yanı sıra bir de 2.0 litrelik benzinli motor opsiyonuyla üretilecek olan yeni Santa Fe’nin önümüzdeki ay New York’ta düzenlenecek olan fuarda resmen tanıtılması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version