Bundan kısa bir süre önce Mazda’nın yeni nesil MX-5 modelinde performans iyileştirmesi yapılacağı ve aracın artık 181 beygir güç üretebileceği iddiası gündeme gelmişti. İlk kez Mart ayında ortaya çıkan bu söylentiler en sonunda resmen Japonya’daki Mazda yetkilileri tarafından doğrulandı ve yeni MX-5’in 181 beygirlik olacağı kesinlik kazandı.

Bu arada 2019 model MX-5’te güç artışının yanı sıra bazı ufak tefek değişiklikler de yerini alacak.

7,500 rpm ile yollara çıkacak

Çokça sevilen arabanın 2019 modelinin üreteceği 7,500 rpm devir gücünü kontrol etmek için sürücüler yeni geliştirilen teleskopik direksiyonu kullanabilecekler. Ayakları pedallara yakın olan boyu uzun araç sahipleri için hayat kurtarıcı olabilen bu özellik sayesinde direksiyonu konsolun içine doğru gömebilmek mümkün hale gelecek.

Daha çok Toyota ve Ford modellerinden aşina olduğumuz bu fonksiyonun nihayet MX-5’te de karşımıza çıkacak olması sevindirici bir gelişme.

Tasarımıyla 2018 modeli andırıyor

İşin ilginç tarafı şu ki, güncellenen MX-5 2018 yılında çıkan modelin neredeyse tamamen aynısı gibi gözükecek. İlk etapta Japonya genelinde satışa sunulması planlanan aracın 2018 modelinde 155 beygir güç üretiliyordu, devir göstergesi ise 6,800 rpm’ye kadar çıkıyordu.

Daha hafif pistonlara ev sahipliği yapan yeni modelin ağırlığı da daha düşük. Bozuk satıhta seyahat ederken titreşimleri absorbe etmek üzere tasarlanan süspansiyonlarıyla öne çıkan 2019 model MX-5’in fiyatı henüz açıklanmış değil. Ancak yeni modelin Japonya’dan sonra ABD’de satışa sunulacağı net olarak biliniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version