Mercedes Benz’in lüks segmente hitap eden üçüncü nesil CLS modeli, Almanya’nın Stuttgart şehri yakınlarındaki Sindelfingen fabrikasında üretim bandına girdi.

Yeni nesil CLS’lerin üretimine başlanması fabrikada düzenlenen bir etkinlikle kutlandı. Yukarıdaki fotoğrafta fabrikanın müdürü Michael Bauer (solda) ve Eskişehir doğumlu üst düzey Mercedes yöneticisi Ergun Lümali (sağda) ilk üretilen CLS’nin yanında poz verirken görülüyor.

“Coupe’nin şıklığı, Sedan’ın rahatlığıyla birleşti”

Şirketten yapılan basın açıklamasında “2003 yılında Mercedes Benz, CLS modeliyle bir coupe’nin şıklığı ve dinamizmini bir sedan modelinin kullanışlılığı ve rahatlığıyla birleştirdi” ifadelerine yer verildi. Üçüncü jenerasyon CLS ile Mercedes Benz halihazırdaki modelin daha güçlü ve özgün karakterli versiyonunu piyasaya sürmüş olacak.

2019 CLS modeli E-Class sedan ve Estate modelleriyle aynı üretim bandından geçiyor. Toplamda 25 binden fazla işçinin çalıştığı Sindelfingen fabrikasında S-Class Sedan, Coupe, ve Cabriolet, Mercedes-Maybach ve AMG GT modelleri de üretiliyor.

Geçen yılın sonlarında ortaya çıkan fotoğraflarda üçüncü jenerasyon dört kapılı coupe modeli CLS’nin son çıkan E-Class modelleriyle aynı platform ve teknolojilere ev sahipliği yaptığı ortaya çıkmıştı.

2019 model Mercedes Benz CLS’nin içinde geniş ekranlı dijital bir kokpit tasarımı ve hayalet gösterge tercih edilmiş. Aktif mesafe kontrolü, otomatik fren sistemi, hız limiti yardımcısı gibi gelişmiş teknolojilere ev sahipliği yapan modelde performansları 282 beygirle 456 beygir arasında değişen iki dizel ve iki de benzinli motor seçeneği yer alacak.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version