Audi araçlarının hayranıysanız ve aracın vites geçişlerine bizzat müdahale etmekten hoşlanıyorsanız, size kötü bir haberimiz var. Audi, 2019 yılı için piyasaya sürülecek yeni araçlarında manuel şanzıman opsiyonunu iptal ettiğini açıkladı. Buna göre yenilenen 2019 Audi A4 başta olmak üzere yeni üretilecek birçok araçta 6 ileri manuel vites kullanılamayacak.

Mevcut jenerasyon A4 ilk kez geçtiğimiz yıl üretilmişti ve dileyen müşteriler araçlarını manuel vitesle sipariş edebiliyorlardı. Oysa şimdi Audi A5 coupe modeli için de 2019’da manuel şanzıman seçeneğinin iptal edildiği öğrenildi. Bu otomatik şanzımandan hoşlanmayan Audi tutkunları için kesinlikle can sıkıcı bir gelişme.

Audi’den açıklama geldi

Konuya ilişkin bir açıklama yayınlayan Audi, manuel şanzımanın yeni nesil arabalarda kullanılmamasının sebebini “talep düşüklüğü” ile izah etti. Öyle ki ABD genelinde satılan yeni Audi A4’lerin sadece yüzde 5’i manuel vitese sahipti.

İşin ilginç tarafı şu ki, Car & Driver‘in haberinde manuel A4’ün 0’dan 100 km/s’ye çıkış süresinin 7 ileri çift kavramaları otomatik şanzımandan daha hızlı olduğu bilgisi paylaşıldı. Oysa normalde manuel vites her zaman daha yavaş olur. Görünüşe göre A4 için bu durum bir istisna oluşturuyor.

Manuel araçlar sadece Quattro versiyonuyla sunuluyor

Dolayısıyla A4 veya A5 aracınızı manuel şanzımanla satın almak istiyorsanız, yetkili satış noktalarına müracaat etmek için kısıtlı süreniz var. Ancak manuel vitesli araçların sadece 252 beygirlik 2.0 L turbolu motora sahip olan Quattro, yani dört çeker sürümlerinin mevcut olduğunu da belirtmiş olalım.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version