En son 2013 yılında yenilenen dördüncü jenerasyon Toyota RAV4, rakip firmaların kompakt SUV modelleriyle kıyaslandığında çok yaşlı ve oturaklı tasarımı yüzünden eleştiri oklarının hedefi olmuştu. Bugün render görüntüleri ortaya çıkan 2019 model Toyota RAV4‘e ise kesinlikle göz alıcı bir tasarım çizgisi hakim.

Toyota’nın yeni modellerine hakim olan dizayn felsefesinin birebir uyarlandığı RAV4’te C-HR ve Camry‘den tasarım esintilerini fark edebilmek mümkün. Japon otomotiv devi özellikle tasarım noktasında kendini kanıtlamış durumda.

Hedef kitle değişiyor

Yeni RAV4 ile SUV modelinin hitap ettiği kitlede de önemli bir değişiklik söz konusu. Artık Toyota, RAV4’ü daha çok 35 yaş ve altındaki genç kitleye pazarlamak istiyor. Hal böyle olunca RAV4’ün render görüntülerinde yer alan hırçın tasarımın neden tercih edildiği de anlam buluyor.

Daha önce de kamuflajlı görüntüleri gün yüzüne çıkan RAV4’ün en net render görüntüleri Automedia sitesi tarafından paylaşıldı. Bir önceki modelle arasında radikal farklılıklar bulunan RAV4’ün Lexus’u andıran ön far tasarımı gayet başarılı.

FT-AC konseptini andırdı

Geçtiğimiz yıl Los Angeles Otomobil Fuarı‘nda görücüye çıkan Toyota’nın FT-AC konseptinin fotoğrafı ise hemen yukarıda yer alıyor. RAV4’ün tasarımında bu konseptin çizgilerine rastlayabilmek mümkün.

Ancak Toyota’nın RAV4’ün tasarımında radikal değişiklik kararı alırken dikkatli olmasında da fayda var, çünkü RAV4 çıkalı 5 yılı geçmesine rağmen halihazırda ABD’nin en çok satan kompakt SUV modellerinden birisi.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version