İkinci nesil Auris modeli piyasaya çıkalı neredeyse 8 yıl olacak, haliyle Toyota da kompakt hatchback modelinin artan rekabette elini güçlendirmek için köklü yeniliklere gitmek üzere kollarını sıvamış bulunuyor.

C segmentine iddialı bir dönüş yapmaya hazırlanan yeni Auris’e ait ilk fotoğraf, Toyota tarafından paylaşıldı. Her ne kadar üzerinde gölgeler bulunuyor olsa da yeni Auris hakkında bazı çıkarımlara varabilmek mümkün.

Dış görünümde radikal değişim söz konusu

Toyota’nın paylaştığı görselde yeni Auris’in ön far ve arka stop lambalarında tamamen LED aydınlatma kullanıldığı dikkat çekiyor. Kontrast oluşturan siyah tavan ve daha düşük seviyede konumlandırılan yan aynalar da cabası. Hatırlanacağı üzere önceki modellerde yan aynalar A sütununun hemen yanında yer alıyordu, şimdi ise kapı paneline dahil edilmiş durumdalar.

Hibrid motorla geliyor

Öte yandan Toyota, yeni Auris’te sıfırdan geliştirilen 2.0 litrelik hibrid motor kullanılacağını da duyurdu. Dört silindirli bu motor, içten yanmalı motor modellerine kıyasla çok daha verimli çalışıyor. Termal verimliliği artırıldığı için daha az zararlı gaz üretip daha çok performans veren motorun 169 beygir güç kapasitesi mevcut.

Yenilenen CVT şanzıman da bir önceki modellere kıyasla yüzde 20 oranında daha hızlı vites değişimi gerçekleştirebilecek. Daha keyifli sürüş deneyimi, üstün yakıt tasarrufu ve elektrikli motorun sağladığı inanılmaz atiklik de yenilenen Auris’le sürücülerin beğenisine sunulacak.

2019 model Toyota Auris’in 6 Mart’ta Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkması bekleniyor.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version