Alman otomobil üreticisi Volkswagen‘in yeni gözdesi 2019 model Jetta‘yla ilgili yeni bilgiler gün yüzüne çıkmaya devam ediyor.

ABD yasaları gereği yeni çıkan her otomobille ilgili Amerika Birleşik Devletleri Çevre Koruma Ajansı‘na (EPA) başvuru yapmak zorunlu. Yeni nesil Jetta’yla ilgili EPA’ya yapılan başvuruda ise aracın yakıt sarfiyatının önceki modellere kıyasla çok daha düşük olduğu ortaya çıktı.

Her iki şanzımanda da üstün yakıt tasarrufu!

Burada Jetta’yı muadili modellerden yakıt tasarrufu noktasında farklı kılan en önemli özelliği, yeni modelin her iki şanzıman seçeneğinde de çok az yakıt tüketiyor oluşu.

Yani ister otomatik, ister manuel vites: Volkswagen Jetta’nın yakıt tüketimi rakamları hep aynı. Şehir içi kullanımda 9.4 litre, uzun yolda 7.1 litre ve karışık kullanımda ise 8.3 litre. Bu rakamlar kesinlikle çok başarılı!

En çok tasarruf otomatik Jetta ile mümkün

Ancak önceki nesil Jetta modelleriyle kıyaslamak gerekirse, yakıt tasarrufunda en çok iyileştirmenin otomatik Jetta’da yapıldığı söylenebilir.

Hatırlanacağı üzere bir önceki Jetta modelinde dört silindirli 1.4 litrelik turbo motor kullanılıyordu. Aracın yakıt tüketimi şehir içinde 10.1 litre, uzun yolda 7.4 litre ve karışık kullanımda 8.8 litreydi. 

Eski Jetta’lardan daha az yakıyor

Çok daha verimli yeni bir motora ev sahipliği yapan 2019 model Volkswagen Jetta, eski 1.8 litrelik ve 2.0 litrelik motorlu Jetta’lardan çok daha az yakıt tüketmesiyle öne çıkıyor. Tabii bu başarıda altı vitesli şanzımanın yerine gelen yeni sekiz ileri otomatik şanzımanın da payı püyük.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version