21 Şubat tarihinde düzenlenecek olan lansmanla ilk kez görücüye çıkacağı açıklanan 2019 model Volvo V60’a ait fotoğraflar etkinlik öncesinde sızdırıldı.

Resmî tanıtımına sayılı günler kalan tamamen yenilenen vagon sınıfı V60’ın düşük çözünürlüklü fotoğrafları, Bosna Hersek’te yayın yapan otomobil dergisi AutoMotoSvijet tarafından yayınlandı. Kısa süre içinde sebebi bilinmeyen bir şekilde silinen bu fotoğrafta yeni nesil V60’ın dış hatları görülüyor.

En az ağabeyi kadar büyük!

Fotoğraf bakarak çıkarım yapmak gerekirse, yeni V60’ın en az büyük ağabeyi V90 kadar büyük bir iç hacme sahip olduğunu söyleyebiliriz. İsveçli lüks otomobil üreticisi, V90’ın tasarım hatlarını aynı şekilde muhafaza ederek V60’a taşımayı başarmış gözüküyor.

Ancak yine de V60’ta bazı değişiklikler söz konusu elbette. Sis farlarının konumlandığı bölge, V90’dan bayağı farklı. XC60’ta gördüğümüz çift egzoz çıkışı ise aynı şekilde V60’a uyarlanmış. Hal böyle olunca yeni V60’ın yüzde 75 oranında küçültülmüş, minyatür bir V90 modeli olduğunu söyleyebilmek bile mümkün. Ancak bu haliyle V60, Volvo’nun en büyük vagon aracı olarak nitelendirilebilir.

XC60 ile aynı platformu paylaşıyor

Volvo tarafından geliştirilen SPA isimli platform daha önce de XC60’ta kullanılmıştı. V60 da XC60 ile aynı platform üzerine inşa edilmiş. Bu, farklı motor seçeneklerini müşterilerin beğenisine sunabilmek için ideal bir tercih. Nitekim üst düzey performans sunması beklenen V60 T8’de 400 beygirlik ve 640 nm’lik turboşarjlı 2.0 litrelik benzinli motor kullanılacak. Bu motora bir de elektrik motoru eşlik edecek.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version