2020 Ford Focus, fiyatı değişen modeller arasındaki yerini aldı. Güncel versiyonun Ekim ayı için yenilenen Türkkiye fiyatları açıklandı.

Bir yandan yeni Kuga için çalışmalarına devam eden markanın bir yandan da değişen fiyatlar üzerinde çalışması devam ediyor. Bu kapsamda açıklanan güncel 2020 Ford Focus fiyatları ise bir hayli şaşırtıcı.

Fiyatların düştüğünü söylemek isterdik ama düşmek bir yana, yeni fiyatlar 2 ay içerisinde rekor bir artışın yaşandığını gösteriyor. O zaman sizi daha fazla meraklandırmayalım ve geçelim yeni fiyatlara.

Ekim Ayı İtibariyle 2020 Ford Focus Türkiye Fiyatları

Ailenin en güncel versiyonu bundan iki ay kadar önce Ağustos ayında, 175.700 TL başlangıç fiyatıyla sunuluyordu. Bu fiyat bile yüksek bulunurken, Ekim ayına geldiğimiz zaman aracın satış fiyatı 189.900 TL olarak açıklandı.

İlginizi Çekebilir: Mercedes, Araçlarında Renault Motor Kullanmayı Kesecek

2020 Ford Focus Türkiye fiyatı 189.900 TL ama bu sadece başlangıç paketi. Yani sunulan en temel donanımı aldığınız zaman karşınıza çıkacak olan fiyat bu. Eğer en yüksek paketi almak istiyorsanız o zaman makas iyice açılmış durumda.

En yüksek paket seçeneğinde Ağustos ayı fiyatı 297.400 TL olarak açıklanmıştı. Ekim ayına geldiğimizde güncel fiyat en yüksek paket için 361.500 TL oldu. 2 ay içerisinde en yüksek paket için oluşan fark 60 bin civarında.

Makas bir hayli açılmış durumda. Tamam ikinci el piyasasında da bir yükseliş var ama sıfır otomobiller için açıklanan bu fiyatlar için artış kelimesi biraz basit kalıyor.

Fiyatların bu denli yüksek rakamlara ulaşmasının nedeni için uzmanların söyledikleri iki şey var. Birincisi ÖTV oranlarının değiştirilmesi ve 2020 Ford Focus modellerinin  en düşük dilimin içerisinde yer almaması nedeniyle zamlanması. İkincisi ise pandemi sonrası üretim azlığından dolayı otomatik olarak artış gösteren satış fiyatları.

Neden ne olursa olsun sadece 2 ay içerisinde oluşan bu fark çok kabul edilebilir değil ve gelecek için biraz endişe verici. Yılbaşından sonra çok daha yüksek rakamlarla karşı karşıya kalabiliriz. Sadece Ford değil tüm markalar için bu durum geçerli.

Share.

Leave A Reply Cancel Reply

Exit mobile version